Battleblog o DLC Back to Karkand pro Battlefield 3
Battlefield 3 Novinka Battleblog o DLC Back to Karkand pro Battlefield 3

Battleblog o DLC Back to Karkand pro Battlefield 3

Michal Burian

Michal Burian

9

Nový Battleblog se zaměřil na chystaný dodatečný obsah, který rozšíří Battlefield 3 o mapy z Battlefield 2.

Reklama

Jste připraveni seznámit se blíže s prvním chystaným rozšířením Battlefield 3: Back to Karkand? V tuto chvíli již internetem koluje první trailer Back to Karkand a v následujícím blogu se s vámi vedoucí designér tohoto balíčku podělí o další podrobnosti.

Máme opravdu velkou radost z toho, že letos v prosinci vám budeme moci nabídnout další vychytávky pro Battlefield 3. Právě v těchto dnech finišuje speciální tým tady v DICE práce na prvním rozšiřujícím balíčku Battlefield 3: Back to Karkand. S využitím výkonu enginu Frostbite 2 přináší Back to Karkand čtyři totálně přepracované klasické battlefieldovské mapy: Strike at Karkand, Wake Island, Gulf of Oman a Sharqi Peninsula.

Šéfdesignér Niklas Fegraeus na téma… design

Hlavním podnětem pro vznik rozšíření byla touha umožnit hráčům návrat na klasické mapy v podobě, v jaké je zanechali v Battlefieldu 2. Jasně viditelné to bude na všech mapách, ale ideálním příkladem je mapa Gulf of Oman. Na této silně tradiční mapě se poblíž pláže nachází skupina luxusních vil, postavených někým, kdo chtěl tento kousek země proměnit v turistický ráj. Ale teď, když se v oblasti opět rozhořely boje, vzaly tyto plány rychlý konec. Dalším příkladem je Wake Island. Vedle letiště byla postavena kongresová budova. Jediný kongres, který se tady ale letos v zimě odehraje, bude poněkud násilného charakteru. Setkali jsme s šéfdesignerem balíčku Back to Karkand Niklasem Fegraeusem a vyzpovídali jej na téma jeho vize přepracovaných map:

„Chci, aby hráči, kteří se na mapy vracejí, zažili pocit, že jsou na skvělé nové mapě, ale ve stejný okamžik si uvědomili, že ji vlastně znají jako své boty. Dojem by měl být zbrusu nový, ale rozložení mapy naprosto stejné, jako tehdy. Pro nováčky to pak budou jednoduše čtyři fantastické mapy,“ říká Niklas.

Vedle výtvarné rekonstrukce vyvinul tým Back to Karkand značné úsilí směrem k maximálnímu využití výhod enginu Frostbite 2 na nových mapách, včetně možnosti nenechat na nich kámen na kameni. Opravdu si myslíte, že uvnitř jakékoli budovy na těchto mapách budete v bezpečí? Zkuste to přehodnotit!

Ale Back to Karkand, to nejsou jen přepracované mapy. Balíček obsahuje také pět nových psích známek, pět výsledků a trofejí na X360, resp. PS3, tři kusy bojové techniky, 10 klasických typů zbraní a nový systém trvalého vylepšování, v jehož rámci získává hráč odměny za splněného úkoly. Na začátku příštího týdne vám přineseme další podrobnosti doplněné o nové obrázky a videa.

Pokud jste si předobjednali Limitovanou edici Battlefieldu 3, budete si moci stáhnout rozšíření Back to Karkand zcela zdarma v prosinci, kdy vychází. Ostatní si ho mohou zakoupit v den vydání za $14.99/1200 bodů Microsoft Points, nebo za ekvivalent v místní měně.

Na další podrobnosti o balíčku Back to Karkand se můžete těšit už příští týden.

Překlad: český Battlefield blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama