Battlefield 1 má přes 19 milionu hráčů a UFC 3 vyjde až později
Battlefield 1 Novinka Battlefield 1 má přes 19 milionu hráčů a UFC 3 vyjde až později

Battlefield 1 má přes 19 milionu hráčů a UFC 3 vyjde až později

Michal Burian

Michal Burian

9

Dařilo se také FIFA 17, The Sims 4 nebo digitálním prodejům.

Reklama

Společnost Electronic Arts se pochlubila úspěchem ve svém posledním fiskálním roce, který skončil 31. března 2017. Ve zprávě je hodně zmiňována first-person střílečka Battlefield 1, která má přes 19 milionu hráčů. To je o 50 procent více než měl za stejné období Battlefield 4.

Zahanbit se nenechala ani FIFA 17. Ta má dokonce přes 21 milionu hráčů. 12 milionu z nich hrálo příběhový mód Journey (česky Cesta). Meziroční růst hráčů zaznamenal také FIFA Ultimate Team, konkrétně o 13 procent.

Když už jsme u jedné sportovní hry od EA, tak se sluší zmínit, že EA Sports UFC 3 bude vydáno na začátku roku 2018. Očekáváme PS4 a Xbox One verze. Oznámení možná už letos v červnu na E3 v Los Angeles.

Dařilo se také The Sims 4. U této hry počet aktivních hráčů za měsíc meziročně vzrostl o 33 procent. Za čtvrté čtvrtletí loňského roku průměrný čas strávený ve hře Star Wars: Galaxy of Heroes dosáhl na 162 minut za den.

EA vidí budoucnost v digitálním prodeji, který za fiskální rok 2017 vygeneroval 3,034 miliard dolarů. Z toho je 61 procent čistý zisk, což je meziroční nárůst o 20 procent.

EA byla zároveň vydavatelem číslo jedna na konzole PlayStation 4 a Xbox One, na základě dostupných zdrojů a odhadů. Díky úspěchu mohlo vedení firmy odkoupit koncem roku 1,5 milionu akcií za 125 milionu dolarů. Celkem za fiskální rok 2017 bylo odkoupeno 6,5 milionu akcií za 508 milionu dolarů.

Jaké má EA plány? Ve druhém čtvrtletí letošního roku hodlá vydat FIFA 18, Madden 18, NBA Live 18 a NHL 18. Ve třetím čtvrtletí potom Star Wars: Battlefront 2 a nové Need for Speed. Lze očekávat, že se k těmto titulům přidají další, o nich se ale dozvíme až za měsíc na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama