Battlefield 1 představí svět na pokraji ničivé války
Battlefield 1 Novinka Battlefield 1 představí svět na pokraji ničivé války

Battlefield 1 představí svět na pokraji ničivé války

Michal Burian

Michal Burian

273

Tohle bude úsvit moderní války, kde zažijeme příběhy z nejvzdálenějších koutů světa s několika různými hrdiny v bitvách, jaké lidstvo kdy poznalo. <strong>Doplňěno o sběratelskou edici, pre-order bonusy a další věci</strong>.

Reklama

Poslední update 7. května v 0:55 - přidány informace o multiplayeru a další detaily o hře.

Přímý přenos představení teprve začal, pánové na pódiu ještě nestihli nový Battlefield ani oznámit a my vám přinášíme žhavé detaily o nové hře od švédského studia EA DICE. Překvapivě se nejmenuje Battlefield 5, ale Battlefield 1. Zajímavé je, že jde skutečně o první světovou válku. Bude to úsvit moderní války, kde zažijeme příběhy z nejvzdálenějších koutů světa s několika různými hrdiny v bitvách, jaké lidstvo kdy poznalo.

Chvilku poté v přímém přenose ukázali trailer, v ten moment internet vybouchl. Battlefield 1 bude hodně brutální a navíc jde přesně o hru, kterou všichni ty dlouhé roky chtěli. Myslím, že semnou budete souhlasit, že tohle je velké překvapení od Electronic Arts. Jen se na to sami podívejte.

"Battlefield 1 představí svět na pokraji ničivé války. Čekají vás velkolepé bitvy ve stísněné atmosféře obleženého francouzského města, ve střežených horských pevnostech italských Alp nebo uprostřed písečných dun Arábie. V dobrodružné příběhové kampani okusíte, jak vypadá svět ve válce, a v epických multiplayerových bitvách až pro 64 hráčů prověříte svoji schopnost přizpůsobovat taktiku dynamickému prostředí plnému ohromujících efektů destrukce. Těšte se na dramatické pěší boje i střety vojenské techniky na zemi, vodě i ve vzduchu, během kterých budete ovládat vše od tanků a motocyklů po dvouplošníky a bitevní lodě a postavíte se výzvě přizpůsobovat svoji hru zatím nejdynamičtějšímu bojišti celé série Battlefield," informuje tisková zpráva.

Zasáhněte do bojů na zemi, na vodě i ve vzduchu prostřednictvím převratných a moderních zbraní první světové války.

· Rozsáhlé multiplayerové bitvy až 64 hráčů – Staňte se spolu s věrnými spoluhráči součástí nejepičtějších bitev v dějinách akčních her až pro 64 hráčů, buď v roli pěchoty, nebo s vojenskou technikou a ovládejte lehké i těžké tanky, motocykly, dvouplošníky, obří bitevní lodě, letadla, stíhačky, bombardéry, vzducholodě i koně. Nebude chybět ani dělostřelectvo nebo úprava zbraní. Těšit se také můžete na největší vozidla v historii celé série.

· Zažijte úsvit moderní války – Zúčastněte se jedněch z největších bitev, jaké lidstvo kdy poznalo. Válečný konflikt, ve kterém se rýsují kořeny moderní války, zuří na zemi, na moři i ve vzduchu u horských pevností v italských Alpách i na sluncem sežehnuté arabské poušti. Půjde o bitvy během první světové války, nikoliv však alternativní!

· Ohromující efekty destrukce - Intuitivní systém destrukce zajistí, že každá bitva bude úplně jiná. Budete ničit vozidla a demolovat celé budovy. Mohutným explozím neodolají dřevěné sruby, masivní kamenné pevnosti ani země pod nohama vojáků. Navíc každý válečný stroj se bude řídit/pilotovat jinak. K tomu si přijdete bajonety, plamenomety a plyny a vznikne vám Battlefield 1.

· Válečné příběhy z nejvzdálenějších koutů světa – V dobrodružné kampani objevíte svět uprostřed ničivé války a globální konflikt zachytíte očima několika různých postav, které se stanou svědky úsvitu moderní války. Podíváme se do řady různých konfliktů po celém světě, i do těch méně známých.

Battlefield 1 vyjde 21. října na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One, pravděpodobně s českými titulky. Před vydáním bude hra v předstihu k vyzkoušení v placeném programu EA Access na Xbox One a Origin Access na PC. Navíc, kdo si hru předobjedná, bude moci hrát už od 18. října.

Origin zatím české titulky neuvádí, šance tu ale stále je, EA často lokalizace oznamuje až později, jako součást marketingu.

Battlefield 1 předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Pozor na plyn, plynová maska se bude hodit

DICE se rozhodlo, že v Battlefieldu 1 nechá promluvit nebezpečný plyn. Proto bude nutné v některých situacích nasadit plynovou masku. Když ji budete mít, uslyšíte zvuk tlumeně. Prý jde o důležitý prvek celé hry.

Velkou roli hraje boj zblízka: pažbou, noži, bajonety a palcáty.

Dělostřelectvo bude mít důležitou roli.

K dispozici bude celá řada vozidel: obrněná auta, lehké a těžké tanky, stíhačky, bombardéry, vzducholodě, lodě a koně. Vše budete moci řídit/ovládat, včetně válečné lodě.

Důležitou roli představují koně.

Přítomnost dynamitu (něco jako C4).

Hodně destrukce: bortící se budovy, díry ve zdech... Celkově lepší než v BF3/4, ale některé budovy stále nejdou zničit, aby na mapě něco zůstalo.

Hratelnost má být těžší (žádné usnadnění při zaměřování raketometem nebo v letadle na cíl, natož nějaký lock-on), ale nabízí pistole, SMG, brokovnice, sniperky, poloautomatické, pušky, zbraně nablízko.

• Ve hře se objevují obrnění vojáci, nezdá se, že by šlo o další třídu, spíš nějaký hrdinský bonus po vzoru Star Wars: Battlefront.

Úprava zbraní bude omezena.

Šest herních tříd

Každá třída bude specializovaná na to své, aby se hráči vzájemně podporovali a v boji využívali jejich předností. Společně budou mnohem nebezpečnější.

Assault: Protitanková zbraň a demoliční nálože Medic: Možnost uzdravit/oživit padlé spoluhráče Support: Lehký kulomet s velkou palebnou silou a baťoh s náboji Scout: OdstřelovačTankista: Rovnou se objevíte v tankuPilot: Rovnou se objevíte v letadle

Co se herních módů týče, zatím byl potvrzen pouze Conquest. Každopádně na všech třech platformách (PC, PlayStation 4 a Xbox One) bude maximální počet v multiplayeru nastaven na 64 hráčů.

Bonusy pro předobjednávky

Zároveň byly představeny bonusy pro předobjednávky. Standardní edice zahrne první dva bonusy, zatímco Deluxe edice všechny.

Sedmidenní včasný přístup k nové bezplatné mapě, která bude vydaná koncem tohoto roku. Půjde o první novou mapu.

Hellfighter Pack s tematickými položkami na základě hrdinských činů africko-americké pěchoty Harlem Hellfighters.

Možnost zahrát si Battlefield 1 tři dny před oficiálním vydáním - 18. října.

Red Baron Pack s předměty inspirovanými slavným stíhacím pilotem Manfredem Albrechtem Freiherrem von Richthofem, který je znán jako Red Baron (Rudý baron).

Lawrence of Arabia Pack s itemy a zbraněmi na základě dobrodružství slavného archeologa a diplomata T.E. Lawrence, jenž hrál klíčovou roli v arabské vzpouře proti Osmánské říši.

Pět Battlepacků s novými zbraněmi, vozidly a jiným zařízením.

Red Baron Pack

  • Vozidla: Red Baron’s Triplane
  • Pistole: Red Baron’s P08
  • Emblem: Red Baron’s Flyer Pin

Lawrence of Arabia Pack

  • Kůň: Lawrence of Arabia’s Black Stallion
  • Zbraň: Lawrence of Arabia’s SMLE
  • Zbraň nablízko: Lawrence of Arabia’s Jambiya
  • Emblem: Lawrence of Arabia’s Emblem

Nová kamufláž pro vozidla

  • Frontline Camouflage Train
  • Night Raid Airship
  • Dazzle Camouflage Dreadnought

Harlem Hellfighter Pack

  • Zbraň: Hellfighter Trench Shotgun
  • Pistole: Hellfighter M1911
  • Zbraň nablízko: Hellfighter Bolo Knife
  • Emblem: Hellfighter Insignia

Sběratelská edice

Sběratelská edice se bude prodávat za 220 dolarů (cca 5200 Kč) a nabízí samotnou hru v Deluxe edici společně se soškou hlavního hrdiny (vysoká 35,5cm), steelbook, látkový propagandický plakát, hrací karty, trubku pro poštovní holuby s klíčem k DLC, exkluzivní placku a prémiové balení.

Plánovaná beta

EA plánuje betu pro pozvané hráče. Zatím nemáme detaily o tom, kdy se uskuteční, ale šanci na účast má každý. Uděláte dobře, když se přihlásíte k odběru novinek na oficiálních stránkách. Právě tak se do bety přihlásíte :-)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama