Battlefield 1 ukázal propracovanou kampaň i multiplayer
Battlefield 1 Novinka Battlefield 1 ukázal propracovanou kampaň i multiplayer

Battlefield 1 ukázal propracovanou kampaň i multiplayer

Michal Burian

Michal Burian

101

Velká destrukce, animace při nastupování do vozidel a mnoho dalšího.<strong> Doplněno o další záběry z hraní.</strong>

Reklama

Singleplayer

Během konference EA Play jsme měli možnost vidět dvouminutový trailer plný sestřihů ze singleplayeru Battlefieldu 1. DICE slibují dynamické počasí a gigantická vozidla, včetně tanků, vzducholodí, obrněných vlaků nebo bitevních lodí. Vše bude ovladatelné a hlavně žádný spawn do vozidel, nastupování bude doprovázet animace.

Ničivá válka dorazila do nejrůznějších prostředí. V traileru ze singleplayeru můžete vidět pouště, lesy, města v troskách. Prý se s Battlefieldem 1 se podíváte na úplně nová, ohromně zajímavá místa a zúčastníte se největších bitev v historii akčních her.

Dvouminutový sestřih ze singleplayerové kampaně Battlefieldu 1 stojí za to. Bojiště první světové války čekají!

Multiplayer

Gameplay ukázka z multiplayeru neukázala tak úchvatnou grafiku jako video výše, ale přesto šlo o velmi působivé záběry, které potěší snad každého hráče. Uvidíte velkou destrukci, animace při nastupování do vozidel a mnoho dalšího. Třeba takové zřícení vzducholodě na bojiště vypadá velmi dobře.

Letos v létě proběhne veřejná beta.

Gameplay z multiplayeru (stream)

Oficiálního vypuštění záznamu ze streamu jsme se zatím v přijatelné podobě nedočkali, takže musí stačit neoficiální video. Záběry začínají v čase 4:36, zatímco záběry bez přidaného komentáře v čase 4:50.

Čistých 44 minut z multiplayeru

Kromě samotného streamu jsme se také dočkali na YouTube několika videí s komentářem i bez. Zvlášť toho je zajímavé. Ukazuje totiž čistých 44 minut jenom hraní, bez komentáře, bez ničeho. Prostě jen Battlefield 1 v celé své kráse.

Hraní za třídu Assault (útočník)

Útočníci vynikají při ničení vozidel.

Hraní za třídu Sniper (průzkumník)

Průzkumníci se soustředí na průzkumnou činnost.

Hraní v letadle

Hraní s tankem

Sestřih z hraní multiplayeru

Další setřih z multiplayeru

Zřícení vzducholodě na bojišti

Zapíchnutí protivníka

Mapy

Amiens - Ničivý střet uprostřed majestátního města. Bojujte na ulicích a náměstích francouzského Amiensu v průběhu německé jarní ofenzivy. V zasypaných uličkách, u soudní budovy a v okolí mostů a železniční trati se budou odehrávat tvrdé boje mezi britskými a německými jednotkami o ovládnutí středu města.

The St. Quentin Scar - Masivní bitva na válkou zjizvených bojištích severní Francie. Německá armáda v průběhu rozsáhlého útoku vynaloží veškeré dostupné prostředky na prolomení britských linií. Připravte se na pokus o překonání zákopů v okolí vesnice St. Quentin, kde vás čekají boje monumentálních rozměrů. Buďte první vojákem, který překoná opevněné linie a zahájí útok na válkou prozatím nedotčenou vesnici Travecy.

Monte Grappa - Zúčastněte se jedné z posledních bitev, které se odehrávaly pod vrcholky alpského předhůří. Boje vysoko mezi oblaky o získání kontroly nad horskými pevnostmi jsou výzvou i pro ty nejhouževnatější z vojáků. K zastavení nepřátel, postupujících zvolna po horském svahu, můžete využít obrovská pevnostní děla. V průběhu zuřivých bojů se zdá, že má rakousko-uherská armáda navrch, ale italské jednotky jsou odhodlány se nevzdat, dokud nedobydou zpátky, co je jejich.

Empire's Edge - U jaderského pobřeží se odehrává lítá bitva na život a na smrt o ovládnutí důležitého území. Skalnaté, dobře opevněné břehy se stanou bojištěm, na kterém se císařství brání obležení. Vlny a bitevní lodě neustávají v náporu na italské pobřeží a kdysi půvabná středomořská vesnice je mechanizovanou válkou změněna k nepoznání.

Herní režimy

Conquest, těšící se u fanoušků Battlefieldu dlouhodobě největší oblibě, je režim obrovského rozsahu určený až pro 64 hráčů, kteří bojují o obsazení základních kontrolních bodů. Conquest dává prostor velkým pěším armádám, menší vojenské technice i obřím, hrůzyplným válečným strojům, a ve vzájemném souladu se v něm tak uplatní všechny elementy totální války, kterou série Battlefield proslula.

Domination nabízí svižné pěchotní boje tradičně v uzavřených prostorech. Připomíná sevřenější, soustředěnější verzi Conquestu a stojí také na principu plnění strategických cílů. Připravte si brokovnici a naostřete čepele – v módu Domination si se svými protivníky budete vzájemně hledět do očí.

Operations přinesou do battlefieldovského režimu více hráčů úplně nový rozměr s možností zažít boje na celé válečné frontě první světové války. Tým útočníků se v sérii propojených bitev pokusí dobýváním území posunout frontovou linii, zatímco obránci se je snaží zatlačit zpět. Pokud obránci svoje území neudrží, hra zde nekončí: po ústupu se seskupí na jiné mapě a útočníci pokračují v náporu. Dílčí území mohou sice padnout do rukou nepřítele, ale hráči s podporou těžkých zbraní mohou bitvu ještě zvrátit ve svůj prospěch.

Battlefield 1 vyjde 21. října pro PC, PS4 a Xbox One, vypadá to, že bude mít české titulky.

Mód Operations nabídne propojené bitvy na několika mapách

„Obyčejně platí, že se jedno herní kolo v Battlefieldu odehraje v rámci jedné uzavřené hry. Hrajete, zvítězíte, nebo prohrajete a přesunete se k další hře. To se s novým režimem Operations v Battlefieldu změní. Jeho hlavním principem bude, že se výsledek aktuálního kola přenese na další mapu, a vy se tak zúčastníte celé série propojených bitev.“

„Operations hráče provedou přes vícero map propojených na základě skutečných souvislostí z první světové války. Chceme hráčům nabídnout prvotřídní herní zážitek s velkým důrazem na týmového ducha a intenzivní boje z frontových linií. Přidáním tohoto meta rozměru a rozložením bojové akce na více zajímavých míst, které se liší vizuální podobou i herními podmínkami, dodáme bitvám v Battlefieldu 1 skutečně nevídaný rozsah a variabilitu. Váš tým může vyhrát na první z map, přesune se na další a na horizontu potom uvidíte obrysy mapy, na které jste právě dobojovali.“

„Pokud jste v roli útočníka, uslyšíte ve chvíli, kdy je vydán rozkaz k provedení útoku na nepřátelské zákopy, zahvízdání velícího důstojníka. Po boku spolubojovníků na povel vyrazíte proti nepřátelským obranným pozicím, ať už pěšky, v tanku, v letadle nebo na koni. Obránci, jakmile uslyší signál ohlašující blížící se útok, připraví svoje obranné pozice v zákopech. Blížící se protivníky budete moci přivítat smrtonosnými salvami z děl a lafetovaných kulometů.“

„Základním úkolem útočníků je obsadit celý sektor, o který se právě bojuje, a to dobytím a zajištěním všech obranných pozic. Jakmile je tohoto cíle dosaženo, obránci ustoupí do dalšího sektoru a opět se seskupí k obraně. Jednotlivé herní sektory se budou významně lišit herním tempem i celkovou charakteristikou a nabídnou různý počet kontrolních bodů v různém rozložení v různých terénních variantách.“

„Útočníci musí obsadit nové území a posunout svoji frontovou linii, zatímco obránci usilují o udržení svých pozic. Pokud obránci svoje území neudrží, hra nekončí: po ústupu se seskupí na jiné mapě a útočníci pokračují v náporu. Dílčí území mohou sice padnout do rukou nepřítele, ale hráči s podporou těžkých zbraní mohou bitvu ještě zvrátit ve svůj prospěch.“

„Naším záměrem je nabídnout herní zážitek, který nebude omezen krátkým časovým úsekem, ale potrvá třeba i celou hodinu. Skutečně intenzivní a přesvědčivou bojovou akci pro hráče, kteří se chtějí cele ponořit do atmosféry světové války a zažít pocit reálného propojení jednotlivých bojových fází. Tento způsob vedení boje, stojící na základním principu posouvání, prolamování a bránění frontových linií, podle nás ducha první světové války vyjadřuje nejlépe.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama