Battlefield 3 nebude na Steamu
Battlefield 3 Novinka Battlefield 3 nebude na Steamu

Battlefield 3 nebude na Steamu

Michal Burian

Michal Burian

37

Digitální distribuční služba od Valve nebude nabízet Battlefield 3, potvrdila vydavatelská společnost Electronic Arts <strong>+ aktualizace</strong>.

Reklama

Aktualizace: Podle dostupných zpráv společnost Electronic Arts stále jedná se Steamem. Pokud jednání dopadne dobře, Battlefield 3 bude na Steamu.

Původní zpráva

Minulý měsíc se švédské studio DICE nechalo slyšet, že jejich nadcházející moderní válečná střílečka Battlefield 3 nebude nabízena v digitálním distribučním systému Steam od Valve. Tuhle zprávu potvrdilo dnes i vedení Electronic Arts.

Seznam globálních digitálních maloobchodních partnerů pro Battlefield 3 je rozsáhlý, avšak nezahrnuje Steam – digitální distribuční kolos s více než 30 miliony uživatelů.

Společnost EA se odmítla k celé kauze jakkoliv vyjádřit. Budeme si tak muset vystačit s faktem, že BF3 na Steamu opravdu neuvidíme.

Pro úplnost dodejme, že Battlefield 3 není jedinou hrou od EA, která má problémy se Steamem. EA nedávno oznámili svůj digitální e-shop Origin a od té doby ze Steamu zmizelo například Dragon Age 2 nebo Crysis 2. Důvodem prý byla politika Valve, alespoň to vyplývá z vyjádření vydavatele:

„Valve do Steamu naneštěstí začlenilo celou řadu omezení, jež limitují interakci mezi vývojáři a zákazníky v případě stažitelných rozšíření,“ dočteme se v oficiálním prohlášení EA.

„Žádná jiná služba něco takového nemá. Zároveň s tím tak bylo ze Steamu staženo i několik dalších her. Doufáme nicméně, že brzy dosáhneme takové dohody, aby naše hry mohli na Steamu zůstat.“

Battlefield 3 vyjde 28. října tohoto roku na PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama