Battlefield 3 Premium má 4 miliony hráčů
Battlefield 3 Novinka Battlefield 3 Premium má 4 miliony hráčů

Battlefield 3 Premium má 4 miliony hráčů

Michal Burian

Michal Burian

31

Předplacená služba Battlefieldu 3 za 50 dolarů dosáhla nového milníku. EA si pochvaluje příjmy z digitálního prodeje a Origin má již 50 milionů uživatelů.

Reklama

Vydavatelská společnost Electronic Arts se pochlubila finanční zprávou za první fiskální čtvrtletí, které skončilo 30. června 2013. Ze zprávy se dočteme, že Battlefield 3 Premium má 4 miliony hráčů, což znamená generovaný zisk 200 milionů dolarů (50 dolarů za jednoho člověka). EA se rovněž pochlubila, že Origin má již 50 milionů uživatelů, včetně 22 milionů na mobilních zařízeních.

Za první čtvrtletí má EA čistý zisk 222 milionů dolarů a příjmy 495 milionů dolarů, v loňském roce za stejné období to bylo 491 milionů dolarů. Letos ale společnost táhne především digitální prodej. Ten překonal klasické krabicové verze a tvoří 76 procent z celkových tržeb firmy za dané období, a to díky digitálním verzím her, dodatečným balíčkům a stále populárnějším free-to-play hrám.

Za dobré výsledky se zasloužily také digitální prodeje FIFA 13, které generují čistý příjem 70 milionů dolarů, o 92 procent více než FIFA 12. Závody Real Racing 3 si stáhlo přes 45 milionů lidí a denně hru hraje v průběhu více než dva miliony hráčů.

Není divu, že si EA výsledky pochvaluje, a to i přesto, že ve výše zmíněném období od nich nevyšla žádná opravdu velká a očekávaná hra. Ty budou následovat až nyní, např. v září FIFA 14 a NHL 14, v říjnu Battlefield 4 a v listopadu třeba Need for Speed: Rivals.

Dnes jsme vás rovněž informovali, že prodeje SimCity přesáhly dva miliony kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama