Battlefield 4 se brzy rozroste o moderní Dračí údolí
Battlefield 4 Novinka Battlefield 4 se brzy rozroste o moderní Dračí údolí

Battlefield 4 se brzy rozroste o moderní Dračí údolí

Michal Burian

Michal Burian

21

Mapu Dragon Valley si hráči zvolili v anketě, vyjde zdarma. DICE ji teď představují v moderní podobě.

Reklama

Minulý rok se vývojáři zeptali hráčů Battlefieldu, kterou z klasických map by si přáli vidět v Battlefieldu 4. Z ankety vyšlo vítězně Dračí údolí (Dragon Valley). Mapa teď vyjde v nové vizuální podobě pod názvem Dračí údolí 2015 (Dragon Valley 2015) jako součást bezplatného balíčku Legacy Operations pro Battlefield 4 na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Tuto obrovskou mapu se spoustou kontrolních bodů a s mosty, které se podle potřeby dají demolovat a opravovat, zajisté poznají hráči Battlefieldu 2. Naším cílem bylo vytvořit pro Battlefield 4 rozsáhlou mapu s velkým prostorem pro vojenskou techniku a přizpůsobit původní originál našim současným požadavkům.

To se samozřejmě neobešlo bez určitých úprav. Battlefield 2 měl podle dnešních standardů velmi omezený dohled do dálky (tedy vzdálenost, na jakou v herním světě dohlédnete) a mapa byla vystavěna právě s ohledem na toto omezení. K řešení tohoto problému jsme zvolili několik cest: vytvořili jsme výškově rozrůzněnější terén, aby tak lépe připomínal skutečnou scenérii čínských říčních údolí a aby na delší vzdálenosti vytvořil chybějící horizont, zejména na centrálním ostrově. Přidali jsme také dynamickou vrstvu mraků, které oddělením pozemní a nadzemní úrovně obohatí hratelnost, ale především pomohou na delší vzdálenosti vytvořit zdání horizontu. Jedním z příjemných vedlejších efektů budou vizuálně fantastické přestřelky odehrávající se nad vrstvami mlžného oparu.

Mosty, které je možné ničit a opravovat, žádné zásadní úpravy nepotřebovaly. Chtěli jsme je rozhodně zachovat jako součást mapy, protože jejich taktický potenciál dodával původní mapě na zábavnosti, hlavně při použití vojenské techniky. S radostí můžeme oznámit, že mosty se vrátí – a užijete si s nimi spoustu zábavy!

Mapa v provedení pro režim Conquest bude mít nejvíc vlajek ze všech map BF4, opět hlavně proto, abychom napodobili její původní rozvržení a dosáhli obdobné hratelnosti. Bude také nepatrně asymetrická, co se týče výsadkových bodů vozidel, abychom se přiblížili systému režimu Conquest Assault. Skvělým bonusem pro nás je, že na mapu můžeme převést režim Rush, který v původní hře ještě nebyl k dispozici. Jsme přesvědčeni, že Rush ve spojení s dynamickými mosty vytvoří naprosto unikátní kombinaci!

A nespletli jste se: balíček Battlefield 4 Legacy Operations vyjde na PS4, Xbox One a PC. Dračí údolí 2015 jsme vytvářeli s odhodláním ještě trochu posunut hranice toho, co nám hra umožňuje, což znamenalo pracovat s velmi rozsáhlým prostorem v měřítku, jaké se vymyká všem prostředím, která Battlefield 4 momentálně nabízí. Proto jsme učinili rozhodnutí soustředit se pouze na výkonnější herní platformy. V žádném případě to neznamená konec podpory a kritických aktualizací hry na platformách Xbox 360 a PlayStation 3, ale s Dračí údolím 2015 jsme si stanovili skutečně velký cíl, a až si na něm zahrajete, budete vědět, o čem mluvíme.

Dračí údolí 2015 se k hráčům dostane zdarma jako součást balíčku obsahu ke stažení Battlefield 4 Legacy Operations, který vyjde spolu s vánoční aktualizaci ke konci roku (obsah ke stažení a aktualizace vyjdou jako dvě oddělené položky).

Porovnání nového a starého Dračího údolí

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama