Beta Battlefieldu 3 je live – hratelnost, grafika, galerie
Battlefield 3 Novinka Beta Battlefieldu 3 je live – hratelnost, grafika, galerie

Beta Battlefieldu 3 je live – hratelnost, grafika, galerie

Michal Maliarov

Michal Maliarov

103

Betaverze veleočekávané vojenské FPS od DICE odstartovala a internet se začíná plnit prvními dojmy a pocity.

Reklama

Přístup zatím mají pouze majitelé exkluzivních kódů, tedy lidé, co si hru předobjednali přes Origin, vlastní limitovanou edici Medal of Honor nebo kód jednoduše vyhráli v soutěži. Všichni ostatní si počkají ještě dva dny, kdy odstartuje beta veřejná.

Jediná hratelná mapa v betaverzi nese název Metro, kde se proběhneme v Rush módu. Vytváření vlastních serverů je samozřejmě blokováno. Neškrtnete si ani bez stažení a registrace v online obchodě Origin, skrze který bude Battlefield 3 distribuován. Stačí si jen stáhnout beta klienta (3,5 GB) a plugin pro přístup k seznamu serverů ve vašem prohlížeči.

Ihned je cítit závan betaverze. Seznam laguje a servery se neobjevují tak, jak by měly. Naštěstí matchmaking funguje bezproblémově a po kliknutí na rychlou hru vás připojí do dalšího volného boje. Častému padání se ale zatím nevyhneme.

Pokud zabrousíte do nastavení, zjistíte, že většina grafických křivek nijak výrazně hru neovlivňuje a opravdu funkční je jen jedna položka – HBAO, neboli Horizon-based Ambient Occlusion, která zlepšuje hloubkové pole, ostrost i systém shaderů. Brzy očekáváme záplaty a patche, jež zpřístupní kompletní možnosti nastavení.

V současné době vypadá Battlefield 3 skvěle, i když o revoluční grafice se dá mluvit jen těžko. Mapa Metro celkově představuje velmi precizní podívanou, i když se najdou oblasti s nízkým počtem polygonů a slabými texturami. Ve finální verzi slibuje DICE možnost nastavení na Ultra, v betaverzi ale tato funkce chybí. Prozatím se musíme spokojit s tím, co máme. Majitelé silných grafických karet si budou moci hru užít ve Full HD se stabilními 30 snímky za vteřinu, i když k tomu budou muset dotáhnout speciální ovladače jak od Nvidie, tak AMD. Pro vaše potěšení vám nabízíme obří galerii screenshotů z PC betaverze.

A nyní pelášíme do betaverze na vlastní pěst, abychom vám přinesli naše dojmy z bitevní vřavy.

Gameplay záběry z bety

Galerie z PC verze

Další obrázky z bety Battlefield 3 naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama