BioWare konečně oznamuje Dragon Age 3: Inquisition
Dragon Age: Inquisition Novinka BioWare konečně oznamuje Dragon Age 3: Inquisition

BioWare konečně oznamuje Dragon Age 3: Inquisition

Martin Cvrček

Martin Cvrček

48

Dočkáme se návratu principů Dragon Age: Origins s enginem, který staví na základech Frostbite 2.

Reklama

Tak jsme se konečně dočkali, i když to stejně všichni dávno tušili. BioWare skutečně dělá na Dragon Age III, jež ponese podtitul Inquisition. Podle slov Marka Darraha vývojáři nechtěli hru oznamovat do té doby, než budou mít co ukázat, ale nakonec prý usoudili, že je kolem toho tolik spekulací a náznaků, že nemá cenu dál mlžit a mlčet. A tak jsme se skrz dopis fanouškům na oficiálním webu dočkali konečného oznámení.

Z výše zmíněných slov už asi tušíte, že BioWare zatím nemá k dispozici žádné obrazové materiály, nad kterými bychom mohli slintat a mnout si ruce. Alespoň ale můžeme jásat nad faktem, že na Dragon Age III: Inquisition dělá stejný tým, jako na Dragon Age: Origins. Tím chtěl Mark nejspíš říct, že máme očekávat příklon k principům věhlasného originálu, a že se tím redukuje riziko, že se zopakuje částečný fail jménem Dragon Age II.

„Vývojový tým Dragon Age pracuje na titulu Dragon Age 3: Inquisition už více než dva roky,“ uvedl Aaryn Flynn, generální manažer studií BioWare Edmonton a BioWare Montreal. „Důkladně jsme se zabývali ohlasy hráčů z předchozích her a komunikovali s nimi. Jejich reakce byly velmi přímočaré, a proto se nedržíme zpátky ani my. Ve hře Dragon Age 3: Inquisition chceme fanouškům dát to, co si žádají – skvělý příběh se smysluplnými volbami, obrovský svět ke zkoumání, široké možnosti přizpůsobení a intenzivní taktický bojový systém.“

Nové Dragon Age navíc poběží na zbrusu novém enginu, jenž má zaručit lepší vizuální stránku, rozsáhlejší svět, více reakcí na hráčovy činy a více možností úpravy postav, včetně AI spolubojovníků, což už víme nějakou dobu. Leckoho překvapí fakt, že nový engine staví na základech Frostbite 2 enginu od DICE. Podle všeho ale fakt jenom staví na jeho základech, takže je předčasné mluvit o dalším vlivu EA, což má určitě řada fanoušků na jazyku.

„Současně je nám jasné, že potřebujeme novou technologii k tomu, abychom mohli naši vizi plně realizovat. Proto spolupracujeme se studiem DICE na proměně enginu Frostbite 2 v základní technologii, na které Dragon Age 3 poběží.“

Bohužel, Mark zatím odmítá naznačovat cokoliv ohledně příběhu. Pokud se však dá soudit podle dřívějších spekulací a vývoje poslední knížky Rozštěpení, čeká nás nejspíš další krvavý konflikt mezi mágy a Templáři, stejně jako občanská válka na území císařství Orlais. Další spekulace tvrdí, že právě Orlais má být hlavním dějištěm hry.

Dragon Age 3: Inquisition je aktuálně cíleno na konec roku 2013, a pokud jde o platformy, počítá se s klasickým triem PC, Xbox 360 a PS3.

Série Dragon Age získala více než 80 ocenění kritiků z celého světa a dosud si na konto připsala více než 8 miliónů prodaných kopií*. Za jejím vznikem stojí společnost BioWare, která od vydání prvního titulu Dragon Age: Prameny v roce 2009 spolupracovala také na řadě knih, komiksů, animovaného filmu a sběratelských předmětů na její motivy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama