Black Myth: Wukong slaví 10 milionů prodaných kopií
i Zdroj: Game Science
Wukong Novinka Black Myth: Wukong slaví 10 milionů prodaných kopií

Black Myth: Wukong slaví 10 milionů prodaných kopií

Jan Urbančík

Jan Urbančík

20
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Čínské akční RPG je monumentální úspěch, současně ho hrají 3 miliony hráčů.

Reklama

Zatímco se v úterý dokončovaly přípravy na stále probíhající veletrh Gamescom v Kolíně nad Rýnem, v herním světě se mezitím stalo něco neuvěřitelného. Vydání čínského akčního RPG Black Myth: Wukong sice bylo velmi očekávané, ale následná čísla nečekal snad vůbec nikdo. 

Hodinu po vydání už na Steamu titul hrálo přes milion hráčů a číslo se neustále zvedalo. Dneska už je Wukong v tomto žebříčku suverénně nejúspěšnějším singleplayer titulem. Se svými 2,4 miliony současně hrajících hráčů daleko předčil dosavadně kralující Cyberpunk 2077, a dokonce se posunul i přes všechny možné populární multiplayerovky, jako například Dota 2, Counter-Strike či letošní hit Palworld. Od absolutního prvenství ho dělí už jen jedna příčka, na PUBG ale stále ztrácí zhruba 800 tisíc hráčů.

To jsou tedy statistiky ze SteamDB, ale možná ještě impozantněji působí čísla, s nimiž dnes přišli samotní vývojáři z Game Science. Podle údaje z dnešních 15:00 středoevropského letního času má už Wukong na kontě neuvěřitelných 10 milionů prodaných kopií, což je víc než kdejaký západní AAA titul. Mimo to jsme se pak dozvěděli, že současně napříč všemi platformami titul hraje 3 miliony hráčů, takže na PS5 to bude něco mezi půl milionem a milionem.

Těžko říct, kde se tento monumentální úspěch zastaví, a zda náhodou nerozvíří větší vlnu čínských prémiových singleplayer her. Jak totiž z dat víme, právě v Číně má hra největší herní základnu, což je způsobeno nejenom původem studia, ale také zasazením a námětem příběhu. Podle agentury GameDiscoverCo je z Číny skoro 90 % hráčů Black Myth: Wukong.

Hra je momentálně k dispozici na PC a PlayStation 5. Chystá se také verze pro Xbox Series X|S, ale zatím neznáme její datum vydání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama