Blizzard má novou šéfku, dosud manažerku Call of Duty
Novinka Blizzard má novou šéfku, dosud manažerku Call of Duty

Blizzard má novou šéfku, dosud manažerku Call of Duty

Filip Svoboda

Filip Svoboda

6

Johanna Faries nahrazuje Mika Ybarru.

Reklama

Blizzard představil svou novou prezidentku, která nahradí od 5. února Mika Ybarru, jenž opustil společnost minulý týden během masivního propouštění v Microsoftu. Do čela vývojářů Diabla, Overwatche nebo World of Warcraft se postaví dosavadní generální manažerka Call of Duty Johanna Faries.

„Jsem odhodlaná udělat vše, co je v mých silách, abych pomohla Blizzardu dosáhnout úspěchu, a to s respektem k vám i k našim hrám, z nichž každá je jedinečná a výjimečná sama o sobě,“ píše Faries vývojářům. Podle svých slov si uvědomuje, že hry Blizzardu se liší od Call of Duty, které měla na starosti dosud, a že vedení společnosti bude vyžadovat jiný přístup než její dosavadní pozice.

Neopomíná ani aktuální propouštění, které se Blizzardu výrazně dotklo: „Dnešní den přináší také smíšené pocity. Ztráta talentovaných kolegů v posledních dnech se těžko slučuje s obrovským nadšením, které cítím z nástupu do Blizzardu - a z toho, že budu stavět na základech, které jste vybudovali.“

K Activision Blizzardu se Johanna Faries připojila v roce 2018. Od začátku svého působení se věnovala Call of Duty, nejprve měla na starosti esport, později se stala generální manažerkou značky. Předtím byla přes jedenáct let manažerkou americké fotbalové ligy NFL.

Novou prezidentku představil zaměstnancům také její přímý nadřízený Matt Booty: „Vesmíry, které jste vybudovali s evidentní oddaností svému řemeslu, se táhnou celá desetiletí. To je skutečně něco výjimečného. Jsem nadšený, že budu moci spolupracovat s Johannou a s vámi všemi na rozšiřování těchto vzácných světů, hledání nových způsobů, jak je lidé mohou prožívat, a na urychlení úctyhodného pokroku, kterého už dosahujete.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama