Blizzard reaguje na problémy Warcraft III: Reforged
Warcraft 3: Reforged Novinka Blizzard reaguje na problémy Warcraft III: Reforged

Blizzard reaguje na problémy Warcraft III: Reforged

David Bernard

David Bernard

18
Platformy Windows PC Apple Mac

Oficiální vyjádření tvůrců k problémům hry.

Reklama

Po vydání Warcraft III: Reforged, remasteru kultovní strategie společnosti Blizzard Entertainment, se zvedla masivní vlna nevole, a to ze strany hráčů i fanoušků. Vše eskalovalo až do bodu, kdy se společnost rozhodla žadatelům vracet peníze za zakoupení hry bez ohledu na jejich právní nárok.

Rozhořčení je na místě. Potvrzuje to i tzv. "review bombing" samotného titulu, díky němuž se Warcraft III: Reforged stal nejhůře hodnocenou hrou na serveru Metacritic, kde získal 0,5 bodů z 10. Více o situaci okolo hodnocení si můžete přečíst v článku kolegy Denise Růžičky.

Blizzard reaguje na problémy Warcraft III: Reforged

Na situaci se nyní rozhodl reagovat samotný Blizzard, a to ve fromě dopisu adresovaného nespokojeným hráčům, ve kterém se seznámíme s představou vývojářů, jak celou tuto lapálii řešit. Dojde i na řadu vysvětlení a omluv. Pojďme se tedy podívat, co si pro nás Kaivax, komunitní manažer hry Warcraft III: Reforged, připravil pěkného.

Zdravíme hráče Warcraftu 3,

Posledních pár dní jsme sledovali dění okolo hry a chceme vám poděkovat za zpětnou vazbu a podporu. Nejdříve ze všeho se chceme omluvit těm, kterým se nedostalo kýženého zážitku, a rádi bychom se podělili o naše budoucí plány.

Při spuštění jsme se několik hodin potýkali s přetížením serverů, což znemožnilo připojení do hry. Situaci se podařilo vyřešit ještě tentýž den. Mimo to jsme sledovali zpětnou vazbu od celé komunity, která se týkala různorodých problémů se hrou. Abychom tyto problémy okomentovali, potřebovali jsme získat trochu času.

Než budeme pokračovat, chceme vám říct, že je celý náš tým nadšený z toho, že je Warcraft III: Reforged konečně venku a jsme plně odhodláni podporovat hru na dlouhou dobu. Následujících několik patchů a updatů, o kterých se budeme bavit níže, je jen částí našeho plánu. Hra je nedílnou součásní blizzardí DNA a její tůrčí tým miluje Warcraft III. Těšíme se, až do Warcraft III: Reforged a jeho celé komunity vložíme na dlouhou dobu svá srdce .

Jednou z věcí, která nás u hry znepokojuje, je vizuál při volbě klasického módu. Identifikovali jsme chybu, která způsobuje odlišný vzhled barev a stínování, než jak tomu bylu u původního Warcraftu III. Aktuálně testujeme opravu, která bude obsažena v nadcházejícím větším patchi, a to spolu s opravami dalšími. Vydání oprav očekávejte někdy v průběhu tohoto týdne. Patch bude řešit opravy pro mnoho dalších chyb, jakými jsou například nesprávné animace portrétů, zvuky či problémy s uživatelským rozhraním. Pro více informací brzy sledujte poznámky k patchi a seznam opravených chyb.

Další oblastí, které věnujeme zvýšený zájem, jsou online prvky hry. Jedná se o žebříčky a klany. Tyto funkce se týkají všech hráčů Warcraftu III, a to i těch, kteří vlastní původní verzi a Reforged si nepořídili. Na BlizzConu jsme hodně hovořili o tom, jak náš tým aktivně pracuje na zajištění hladkého přechodu na MMR systém, podobně jako tomu bylo u titulu StarCraft: Remastered. Stejně jako u StarCraftu budou tyto a další prvky obsaženy v jednom z hlavních patchů pro Reforged a budou se týkat i majitelů původní hry. Následující týdny se s vámi podělíme o bližší informace. Buďte si prosím jisti, že celý tým tvrdě pracuje, aby zajistil funkčnost slíbených prvků.

Některé z individuálních problémů a stížností, se kterými jsme se setkali, aktuálně nehodláme řešit a chceme vám o tom říci s předstihem. V původní hře, přesněji ve verzi 1.30, jsme zaznamenali velmi malé využití turnajového módu spolu s pravidly pro Reign of Chaos. V polovině roku 2019, ve verzi 1.31, jsme se rozhodli tyto dva prvky odstranit. Eliminací nutnosti udržovat nevyužívané prvky jsme dosáhli možnosti soustředit naši celkovou podporu na hru jako celek a zaměřit se na oblasti, které se týkají většiny hráčů. Chápeme ty z vás, kteří preferují pravidla Reign of Chaos a očekáváme, že budete moci využít možnosti custom her s podobnými pravidly. Doufáme, že tím uspokojíme vaše požadavky.

V návaznosti na to jsme na minulém BlizzConu hovořili o našem zájmu příliš neodbočovat od formy custscén - filmečků z původní hry. Na samotné show jsme se na problematiku zaměřili podrobněji. Upozornili jsme na to, že kampaně hry vyprávějí jeden z našich klasických příběhů. Chceme zachovat pravou podstatu Warcraftu III a umožnit hráčům opětovně prožít nezapomenutelné momenty tak, jak je znají. I když s novými animacemi a věrnějším uměleckým zpracováním.

Jsme si vědomi, že tyto informace neřeší veškeré problémy a otázky, avšak jsme plně oddání vývoji a podpoře této hry. Doufáme, že budete bedlivě sledovat patch, který vyjde tento týden, budoucí updaty a dáte nám vědět, co si o naší práci myslíte, zatímco budeme pokračovat ve vylepšování herního zážitku. Do té doby vám děkujeme za podporu a vášeň pro Warcraft III. Ceníme si veškeré zpětné vazby a nadále budeme o naší práci informovat celou komunitu.

S pozdravem,

Tým Warcraft III: Reforged

Blizzard reaguje na problémy Warcraft III: Reforged

Situace okolo nového Warcraftu není příjemná ani pro jednu zúčastněnou stranu. Blizzard Entertainment se poslední dobou potýká s mnoha problémy. Většina původních významných členů ve společnosti již nepracuje a k tomu se přidaly například důrazně odmítavé reakce na mobilní Diablo či loňský incident s Hong Kongem. A když už se hráči těší, že by se karta mohla obrátit, dostanou takto problematickou hru. Není pak čemu se divit, když se na internetu objevují parodie, zesměšňující samotnou společnost a její tvorbu. Youtuber EmanGameplay využil této situace a vytvořil upřímné video týkající se celé lapálie s posledním Warcraftem. Upozorňuji, že video obsahuje anglické titulky.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=hvKvuVvXTN0[/embed]

Dopis mne příliš nepřesvědčil a nadále zůstávám spíše skeptickým. Pokud se ale tvůrcům podaří hru opravit a vylepšit, bude to pro nás hráče jenom dobře. Co si o tom všem myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama