Blizzard stáhne většinu svých her z Číny, na vydávání se nedohodl s NetEase
Novinka Blizzard stáhne většinu svých her z Číny, na vydávání se nedohodl s NetEase

Blizzard stáhne většinu svých her z Číny, na vydávání se nedohodl s NetEase

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podle prezidenta NetEase za to může „jeden blbec“.

Reklama

Blizzard ukončí provoz a prodej velké části svých titulů v pevninské Číně 23. ledna 2023. Jmenovitě jde o hry World of Warcraft, Hearthstone, Warcraft 3: Reforged, Overwatch, sérii StarCraft, Diablo 3 a Heroes of the Storm. Důvodem je vypršení vydavatelské licence, na jejímž prodloužení se americká firma nedokázala dohodnout s čínským NetEase.

Podle Blizzardu nebylo dosaženo dohody, která by byla „v souladu s provozními zásadami a závazky společnosti Blizzard vůči hráčům a zaměstnancům“.

NetEase vyjádřil hluboké zklamání a lítost, že se nepodařilo vztah společností udržet, tisková zpráva je jinak relativně vágní. Mnohem otevřenější byl prezident NetEase Simon Zhu: „Jednoho dne, až se bude moci říct, co se stalo v zákulisí, budou mít vývojáři i hráči možnost pochopit, kolik škody může napáchat jeden blbec. Je mi hrozně líto hráčů, kteří v těch světech žili.“ (v přepisu RPS) Není ale jasné, koho přesně za „blbce“ označuje.

Podle analytické skupiny Niko Partners nebude mít ani na jednu ze společností rozvázání dohody v krátkodobém měřítku vliv. Uškodit to ale může reputaci firem. Především Blizzard se nyní může bát o ztrátu relativně oddané fanouškovské základny nebo dopad situace na esportovou scénu. Společnost se samozřejmě může obrátit na další čínské firmy počínaje Tencentem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama