Bulletstorm – kulervoucí megalomanská šílenost
Speciály Bulletstorm Článek Bulletstorm – kulervoucí megalomanská šílenost

Bulletstorm – kulervoucí megalomanská šílenost

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

10

Stejně jako si Beatles podmanili hudební svět a Titanic filmový, Bulletstorm má skvěle nakročeno k tomu, aby mu prach z podrážek olizoval ten herní. Takový pocit máme alespoň z uvolněného dema.

Reklama

Na málokterou demoverzi se v poslední době čekalo tak netrpělivě, jako právě na Bulletstorm. Fanoušci akcí možná mohou oponovat hratelnou ukázkou druhého Crysis, ale pravdou je, že ta v podstatě nemohla překvapit. Ano, super audiovizuál, příjemná hratelnost, bla bla bla … jinými slovy nic, co bychom vlivem kvalitní mediální masáže neočekávali. Naproti tomu dítko tvůrčího celku People Can Fly bylo dlouho takovou malou neznámou, kdy potenciální zájemci stále dumali nad tím, jak to bude ve finále vypadat a hlavně, jak se to bude hrát. A odpověď zní – úžasně!

Tanec na kapkách krve

Demo vám zpřístupní takzvaný Echo mód, jenž bude ve finále sestávat z vytipovaných lokací ze singleplayerové kampaně, kterou se se svými kumpány pokusíte proběhnout pokud možno co nejrychleji, ale zároveň tak, abyste nadělali až směšně obrovské množství škody. Celou hratelnou ukázku tak, nepočítaje tutoriál, proběhnete pod tristních pět minut, avšak s tím rozdílem, že budete mít na konci chuť dát si to ještě jednou. A ještě jednou. A ještě jednou.

Celý Bulletstorm skutečně staví na skill systému, což je jasně patrné už z demoverze, a této skutečnosti se musíte chtě nechtě podřídit. Ano, hru samozřejmě bude možné projít v duchu klasických stříleček, ale proč to proboha dělat, když na vás doslova za každým rohem čeká neuvěřitelná nálož krvavé, brutální, bezduché zábavy s nepřáteli, čekajícími jako tupé stádo ovcí na porážku (tady už mě tak doslova neberte).

Sadomasochistou snadno a rychle

Celé to má spád, atmosféru, náboj. Pravda, zbraní mohlo být alespoň o chloupek víc (i navzdory tomu, že jde o demo), ale tak jako tak si s těmi třemi, čtyřmi kousky – kdy každý ještě nabízí vícero typů útoků – užijete (v mém případě) dlouhé hodiny zábavy. Jakmile se totiž tvůrcům podvolíte a necháte se pohltit celou tou praštěnou premisou, zjistíte, že tohle je v rámci možností opravdu něco nového a po čertech zábavného.

Připočteme-li k tomu ještě vynikající technické zpracování na všech úrovních, můžeme se logicky dobrat pouze jediného možného výsledku – Bulletstorm stojí minimálně za vyzkoušení. Mohl bych tu samozřejmě strávit ještě spoustu dalších odstavců pitváním se v detailech a vysvětlováním každé blbosti, ale pokud se opravdu chcete dozvědět, co si na vás People Can Fly ve spolupráci s Epic Games připravili, nebuďte hloupí a stáhněte si to giga dat. Upřímně věřím, že litovat nebudete. V mém osobním žebříčku se již Bulletstorm stal aktuálně nejočekávanější hrou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama