Bungie se omlouvá za neúmyslný nacistický slogan v Destiny 2
Destiny 2 Novinka Bungie se omlouvá za neúmyslný nacistický slogan v Destiny 2

Bungie se omlouvá za neúmyslný nacistický slogan v Destiny 2

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

18
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Rovněž oznámili masivní rozšíření studia.

Reklama

Vývojářské studio Bungie se omluvilo svým fanouškům poté, co bylo objeveno, že název pro jeden z posledních týdenních úkolů v Destiny 2, sdílel stejný název s neslavným nacistickým sloganem. Studio se zárověň zavázalo, že tuto chybu napraví v nadcházející aktualizaci.

Týdenní výzva Season of the Chosen v Destiny 2, nabízí za dokončení osmi úkolů odměnu v podobě mocného engramu za splnění výzvy Blood And Honour. Fanoušci ovšem poukazovali na problém toho, že název této výzvy je překladem z německého "Blut und Ehre", což je slogan, jenž používala mládežnická organizace Hitlerjugend v období nacistického Německa.

Bungie pro magazín Kotaku uvedlo, že se jedná o nešťastnou náhodu a zavazují se tento slogan v nejbližší aktualizaci odstranit. "Jakákoli souvislost s antisemitismem v Destiny je zcela neúmyslná. Bungie se důrazně zasazuje o začlenění a lidská práva a za antisemitismus se nikdy zasazovat nebude. Již připravujeme opravy v připravované aktualizaci. Omlouváme se všem našim hráčům, kteří byli sloganem raněni a jsme vděční naší komunitě za to, že nás upozornila na jejich obavy," uvedl mluvčí studia Bungie.

Samotná anglická verze věty by se mohla brát jako náhodné přehlédnutí, ale tento týden se k ní přidala nová verze aktivity Season of the Chosen's Battlegrounds v Kosmodromu s názvem Battlegrounds: Cleansing. V ní sekáte legie Cabala a vyrabujete jejich truhly se zlatem. Fanoušci a hráči v kontextu s názvem aktivity a výzvy tedy připomínají, že by to mohlo evokovat podobné praktiky, jaké uplatňoval nacistický režim.

Před uveřejněnou omluvou Bungie rovněž oznámilo masivní expanzi svého studia, která zahrnuje zvětšení hlavního ústředí v Bellevue na více než 208 000 čtverečních stop (z původních 84 000 čtverečních stop), kompletní technickou modernizaci, otevření své první mezinárodní kanceláře v Amsterdamu, nebo rozšíření představenstva. Vedle rozšíření představenstva Bungie také oznámilo přírůstek několika talentovaných vývojářů do svých řad.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama