Bývalý game director Marathonu skončil v Bungie kvůli nevhodnému chování
i Zdroj: Bungie
Marathon Novinka Bývalý game director Marathonu skončil v Bungie kvůli nevhodnému chování

Bývalý game director Marathonu skončil v Bungie kvůli nevhodnému chování

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Ve studiu dělal skoro 25 let.

Reklama

Christopher Barrett, kreativní ředitel Bungie, měl na jaře dostat výpověď kvůli nevhodnému vyjadřování k zaměstnankyním studia. Tvrdí to zdroje agentury Bloomberg. Už loni na jaře přitom Barrett skončil na pozici kreativního šéfa vývoje Marathonu.

Novinář Jason Schreier mluvil s osmi lidmi ze studia včetně žen, které si na Barrettovo chování stěžovaly. Jejich nadřízený je měl nazývat atraktivními, chtěl s nimi hrát hru pravda nebo úkol nebo měl pravidelně poukazovat na svoji pozici ve firmě, díky které by mohl pomoci jejich kariérám. Bloomberg má k dispozici i konkrétní zprávy, které Barrett zaměstnankyním posílal. Měl v nich otevřeně flirtovat, přičemž vývojářky popsaly komunikaci jako nevyžádanou a nekomfortní.

„Mám pocit, že jsem se vždy choval čestně, respektoval a podporoval své kolegy, z nichž mnohé považuji za své nejbližší přátele. Nikdy jsem svou komunikaci nevnímal jako nežádoucí a nikdy by mě nenapadlo, že by se kvůli ní mohl někdo cítit nepříjemně. Pokud se tak někdo někdy cítil při interakci se mnou, je mi to upřímně líto,“ řekl Barrett pro Bloomberg.

Zástupci Bungie se vyjádřili jen velmi stručně: „Všechny stížnosti na nevhodné chování bereme velmi vážně. Naší zásadou a praxí je každou stížnost neprodleně prošetřit a na základě výsledků šetření přijmout opatření.“

Christopher Barrett pracoval v Bungie bezmála 25 let, přesto společnost přistoupila k razantnímu řešení a vývojáře propustila. Chování k zaměstnancům a k ženám obzvlášť se musí v poslední době věnovat i soudy. Například Activision odškodňoval zaměstnance celkovou částkou ve výši 16 milionů dolarů, Riot Games musely vyplatit dokonce 100 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama