Call of Juarez: The Cartel – policajti, nebo zloději?
Speciály Call of Juarez Článek Call of Juarez: The Cartel – policajti, nebo zloději?

Call of Juarez: The Cartel – policajti, nebo zloději?

Daniel Kremser

Daniel Kremser

13

Přitažlivá kooperace není tím jediným, co pokračování známé série nabízí. Jak by se vám líbilo postavit se každý na jinou stranu barikády?

Reklama

Není to tak dávno, co jsme vás zevrubně informovali o kooperativní kampani a už tady zase ten nezbedný multiplayer máme. Tentokráte si ovšem posvítíme na módy kompetitivní, jež ovšem rozhodně nevypadají hůře, ba naopak! Ostatně co očekávat od hry, kde proti sobě stojí nelítostné drogové kartely a draví vyšetřovatelé FBI.

Policajti a zloději

Prvním z nově představených módů je „Objective Mode“. Stojí tady proti sobě dva týmy, každý na jiné straně zákona a ti špatní se snaží spáchat co nejvíce zločinů. Policisté se jim v tom logicky zase snaží zabránit a pořádná řežba je hned na světě.

Redakce Gamespotu si již tento mód mohla vyzkoušet a rozhodně nešetřila chválou. Konkrétně si redaktoři mohli střihnout zátah na výrobnu kokainu se zběsilou honičkou na konci. Hratelnost je prý opravdu frenetická, postavy pro drsné hlášky nechodí daleko a na nudu se zde jednoduše nenajde místo.

Ono totiž není žádný med ani hraní za ty špatné, ani za ty dobré. Policejní jednotky se vytrvale objevují po celé únikové trase a zločinci střílejí z auta hlava nehlava. Ve výsledku je téměř nemožné přežít déle jak pět vteřin na obou stranách. Pokud navíc jednu koupí zrovna řidič, je to opravdu nepříjemné a zběsilá honička se může velice rychle změnit v jízdu smrti. Návrat do hry je však vždy velice rychlý a nikdo o žádnou důležitou přestřelku nepřijde.

Velice sympatickým rysem tohoto módu je i extrémní dynamika. Úkoly se rychle mění a nikdo si nemůže ani na okamžik vydechnout. Jen co je zásilka drog v bezpečí, už musí náš kartel řešit problém s nepohodlným svědkem. Improvizovaná bomba to však docela rychle vyřeší a ochránci zákona jsou nyní v poměrně velké nevýhodě. Obklíčení budovy a přivolání pyrotechnického týmu totiž přeci jen nějaké cenné sekundy stojí a bomba mezitím nebezpečně tiká. Takže kdo může, nechť radši vezme nohy na ramena.

Klasika nesmí chybět

Kromě opravdu přitažlivých misí se samozřejmě v Ubisoftu nezapomnělo ani na konzervativněji orientované hráče odchované na Call of Duty. Team Deatchmatch je prostě klasika všech klasik a sama o sobě už zas tak nezaujme. Proto byly i do tohoto módu podobně jako v kooperativní kampani přidané jakési mini bonusy.

Třeba systém kamarádství zní zajímavě. Pokud se budete držet parťáka jako klíště, čekají na vás zajímavé bonusy, jako třeba možnost padlého kámoše oživit nebo dělený zisk bodů za zabití. Otázkou ovšem je, zda si každý takovou ocelovou kouli bude chtít na nohu uvázat.

Pestrá zábava

Call of Juarez: The Cartel vyráží do konkurenčního boje obtěžkán ostrými. Již dříve propírané kooperativní hry se nemůžeme dočkat, a když nás spolupráce přestane bavit, vždycky se můžeme vyrazit vyvražďovat mezi sebou, a to se počítá. No ne? Her, které nabídnou od každého něco, přece není nikdy dost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama