Capcom má za sebou slabé první čtvrtletí, čísla se chystá dohnat ve zbytku roku
i Zdroj: Capcom
Novinka Capcom má za sebou slabé první čtvrtletí, čísla se chystá dohnat ve zbytku roku

Capcom má za sebou slabé první čtvrtletí, čísla se chystá dohnat ve zbytku roku

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Aktuální propad je menší, než společnost čekala.

Reklama

Capcom hlásí v období od dubna do konce června propad v kolonkách tržeb i zisku. V kategorii digitálního obsahu měla japonská společnost příjmy o 44 % nižší než před rokem. Přesto je s výsledky spokojená a podle svých slov je na dobré cestě splnit své celoroční cíle.

Pokles celkových tržeb o 33 % dává smysl vzhledem k tomu, že loni v červnu vyšel Street Fighter 6, který si v prvních třech dnech zahrálo milion lidí a dosáhnout dvou milionů prodaných kopií mu trvalo jen o něco déle než měsíc. Loňským číslům pomohl také remake Resident Evilu 4, který vyšel jen těsně před začátkem fiskálního roku. Největším letošním jarním hitem Capcomu bylo Dragon's Dogma 2, jehož launch ale připadl také na loňský fiskální rok. V prvním týdnu si připsalo 2,6 milionu hráčů.

Letošní Q1 tak strádá. Capcom je ovšem přesvědčený, že ztrátu dožene ve zbytku fiskálního roku. Už vyšlo Kunitsu-Gami: Path of the Goddess a na cestě mají být další hry. Na podrobnější informace jsou zatím vývojáři skoupí, ale do března 2025 by přicházely v úvahu Resident Evil 9, Pragmata, případně rozšíření pro Dragon's Dogma 2. Na příští rok je oznámený Moster Hunter: Wilds, ale ten čekáme spíše v pozdějších měsících.

Capcom se v posledních letech řadí mezi nejúspěšnější velké vývojáře a vydavatele. V posledním fiskálním roce pokořil rekord prodaných kopií, když přesáhl hranici 45 milionů. Zisk zvyšuje jedenáct let v řadě a následující roky nemají být výjimkou, tržby mají letos překonat miliardu dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama