Capcom zařízl fanouškovské remaky Resident Evil 1 a Code: Veronica
Resident Evil Novinka Capcom zařízl fanouškovské remaky Resident Evil 1 a Code: Veronica

Capcom zařízl fanouškovské remaky Resident Evil 1 a Code: Veronica

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Windows PC

Tvůrci používali oficiální modely a animace, podporovatelé jim navíc posílali příspěvky.

Reklama

Přestože se Capcom do remaků populárních her ze série Resident Evil pustil docela po hlavě a po dvojce a trojce dorazí příští rok také předělávka čtvrtého dílu, fanoušci už touží také po nových verzích dalších dílů. Několik takových vyvořilo skupinu, která začal pracovat na neoficiálním remaku jedničky (jde mimochodem v podstatě o předělávku předělávky, protože zatímco originál vyšel v roce 1996, oficiálního remaku se hráči dočkali už v roce 2002) a velmi žádaného dílu Code: Veronica. Práce šla dobře a obě hry byly postupně vylepšovány, ale tomu je teď konec. Oba projekty totiž Capcom zařízl a tvůrci na nich nemohou dále pracovat.

Když se zpráva poprvé objevila, fanoušci byli v očekávání. Něco podobného totiž Capcom udělal při vzniku neoficiálního remaku druhého dílu (ze kterého se po zrušení vyklubal Daymare: 1998), aby následně oznámil, že už vývojáři pracují na remaku oficiálním. Jak se však brzy ukázalo, tohle nebude ten případ, jak brzy objasnili také tvůrci předělávek.

Na Discordu prozradili, že je kontaktovala hned dvě oddělení Capcomu. To první jen chtělo vědět, odkud tvůrci vzali modely a animace, přičemž je následně požádalo, aby projekt zrušili. Poté je mělo oslovit to druhé oddělení, jež chtělo nejenom zrušit projekt, ale také okamžitě smazat webovou stránku, přičemž se odvolávalo na zákony Spojených států.

Používání modelů a animací z her od Capcomu ale nebyl jediný prohřešek. Co už tvůrci na Discordu nezmínili, ale všimla si toho redakce magazínu Biohazard Declassified, je fakt, že měli na stránkách odkaz na platformu Ko-Fi, kde mohou fanoušci přispívat finančními prostředky. Vzhledem k tomu, že tvůrci nakládali s cizí značkou, tak samozřejmě žádnou peněžní podporu přijímat nemohou. Tohle byl tak nejspíš jeden z hlavních důvodů, proč Capcom projekty zrušil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama