Kompletní příběh série Resident Evil, část první
Speciály Resident Evil Článek Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Jan Urbančík

Jan Urbančík

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Vzestup a pád společnosti Umbrella.

Reklama

Resident Evil Village se blíží, ostatně už v dubnu nás čeká další showcase. A vzhledem k tomu, že bude hra hodně zaměřená na dlouholeté fanoušky a bude obsahovat spoustu narážek na předchozí díly, je vhodná doba si připomenout celý příběh této hororové série, která právě dnes slaví 25. výročí. Ačkoli příběhy samotných her většinou nejsou až tak složité, celkový lore už je poměrně komplexní, a kromě hlavních her do něho navíc spadají také spin-offy a animované filmy. Abychom se však dozvěděli celý příběh, budeme se muset podívat spoustu a spoustu let před události první hry…

Počátky[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Progenitor virus

Začínáme v dávném pravěku, kdy kmen v západní Africe jménem Ndipaya objevil zvláštní rostliny, které obsahovaly virus později pojmenovaný Progenitor. U drtivé většiny jedinců způsobil vážnou nemoc a následnou smrt, minimálně jeden z nakažených však přežil a získal nadlidské schopnosti. Pod vládou zmutovaného krále poté domorodci žili velmi dlouho. Kolem místa, kde rostliny našli, vytvořili obrovský komplex a nazvali ho „Sluneční Zahrada“ a před samotnou zahradou poté postavili „Sluneční Schodiště“, po němž vždy kráčel král, když si šel dát svou dávku viru.

Jednou se však stal nešťastný incident, divoká zvířata byla vystavena viru a zmutovala do velmi nebezpečné podoby. Zničila město, ve kterém kmen žil, a zabila krále. Kmen se odstěhoval na jiné místo, několik členů však zůstalo u Sluneční Zahrady, aby ji chránili.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Přesouváme se do 19. století, kdy se do západní Afriky dostal britský cestovatel Henry Travis. Ten potkal kmen Ndipaya a začal se učit o jejich náboženství, dostal se tak i k jejich posvátným květinám. Vše popsal ve své knize „Natural History Conspectus“.

Ta se o několik desetiletí později dostala i do rukou doktorů Oswella E. Spencera, Jamese Marcuse a jeho studenta Brandona Baileyho, kteří v roce 1966 uspořádali expedici do západní Afriky s cílem najít Sluneční Schodiště, které se v knize zmiňuje. To se jim skutečně povedlo a našli tedy i květiny obsahující Progenitor virus.

Vznik Umbrelly

Po návratu do Evropy začali tito vědci květiny zkoumat. Věřili totiž, že dokáží vylepšit lidskou rasu. Pomoc u vlády hledali marně, výzkum tedy financovali ze Spencerovy nadace. Pro účely výzkumu v roce 1967 založili Spencer a Marcus společně s jejich přítelem Edwardem Ashfordem firmu Umbrella Pharmaceuticals. Spencerův hlavní cíl byl vytvářet biologické zbraně, které by poté mohl prodávat armádě za velké peníze. Jakožto CEO Umbrelly se rozhodl založit laboratoř nazvanou Arklay, v níž pokračoval ve výzkumu. Marcus byl donucen k tomu, aby používal svou vlastní laboratoř a nedaleko založil také soukromou univerzitu. Edward Ashford a jeho syn Alexander pracovali ve svém sídle ve Velké Británii, než si nechali postavit laboratoř v Antarktidě.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Spencer urychleně začal testovat na lidech virus typu A a B. V říjnu roku 1967 za tímto účelem unesl manželku architekta svého sídla, Jessicu Trevor a její dceru Lisu. Zatímco u Jessicy nebyly výsledky dobré a později byla zavražděna, Lisu si Spencer nechal na další výzkum.

Celý výzkum Progenitor viru však velmi brzdil nedostatek rostlin. Brzy se totiž ukázalo, že nikde jinde než ve Sluneční Zahradě se pěstovat nedají, a proto tam byla v roce 1968 postavena nová laboratoř, kterou dostal na starost Brandon Bailey.

Spencer mezitím začal s tzv. projektem Wesker. Pro jeho účel unesl několik dětí s výjimečnými predispozicemi, aby na nich následně otestoval Progenitor virus. Výsledkem měli být lidé se superschopnostmi.

t-Virus

Ještě v roce 1968 byly zajištěny stabilní dodávky květin z Afriky a všechny laboratoře začaly pracovat na projektu t-Virus, který měl za účel snížit prakticky 100% úmrtnost při nakažení Progenitor virem. Cíl byl totiž stále prodávat virus armádě, aby vojáci získali nadlidské schopnosti, což by jim jaksi po smrti k ničemu nebylo.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Spencer však začal být paranoidní a na obtíž mu byl především Edward Ashford. Naplánoval tedy vraždu, která vypadala jako nehoda, když se Ashford nakazil jedním ze svých prvních vzorků t-Viru.

t-Veronica Virus

Jeho syn Alexander nebyl dobrý virolog, a tak nebyl schopný pokračovat v práci svého otce. Ve své laboratoři však vytvořil něco výjimečného, když zkombinoval DNA svého předka, Veronicy Ashford, s nebezpečným genem, který zvyšoval inteligenci. Výsledkem byla dvojčata Alfred a Alexia. Zatímco Alfred byl spíše průměrný chlapec, Alexia byla naprosto geniální dítě a ve svých 10 letech se stala vedoucí výzkumu na základně v Antarktidě.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Přestože se Alexander snažil skrýt pravdu o jejich původu, dvojčata se ji nakonec stejně dozvěděla. Alexia navíc začala být naprosto posedlá virem t-Veronica, který sama objevila. Alfred na ni žárlil a byl naštvaný, že ho Alexander nevytvořil tak chytrého jako Alexii. Svého „otce“ tedy uvěznil a nakazil virem t-Veronica, což z Alexandra udělalo nebezpečné monstrum. Dvojčata to považovala za nevydařený experiment a uzavřela ho do tajné místnosti. Pracovníky v laboratoři pak děsily Alexanderovy výkřiky natolik, že mu začali přezdívat Nosferatu.

Alexia se na základě poznatků z výzkumu provedeném na svém otci rozhodla vyzkoušet t-Veronica virus sama na sobě. Aby nad ním získala plnou kontrolu, uložila se na patnáct let do kryospánku, zatímco ji ochraňoval její bratr Alfred.

Pokračující výzkum

Mezitím začínal být Spencer čím dál víc paranoidní a plánoval se zbavit také Marcuse. Musel na to jít chytře. Nakonec řekl dvěma velmi nadějným mladým studentům, Albertu Weskerovi (jeden ze subjektů projektu Wesker) a Williamu Birkinovi, aby získali důvěru Marcuse a následně ukradli jeho výzkum. To se skutečně stalo, ale ani tyto okolnosti nezastavily Marcuse od pokračování jeho výzkumu v kombinování viru s DNA pijavic. Spencerovi došla trpělivost a svým jednotkám U.S.S. (Umbrela Security Service) v roce 1988 nařídil útok na Marcusovu laboratoř. Wesker s Birkinem ho zabili a ukradli všechny jeho zbývající data.

Birkin poté vytvořil první zombii, když zkombinoval RNA Eboly a t-Virus. Spencer však nebyl nadšený, protože se brzy zjistilo, že zhruba 10 % lidí má proti viru imunitu. Birkin to tedy vyřešil jinak, vytvořil novou biologickou zbraň s názvem Hunter α, když zkombinoval t-Virus s DNA plazů.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

I přes svůj zápal pro výzkum nezanevřel ani na rodinný život. Oženil se s jednou ze svých spolupracovnic jménem Anette a brzy se jim narodila dcera Sherry.

V roce 1991 začal Birkin pracovat na ještě lepší verzi viru, který pojmenoval G-Virus. Pro tyto účely byla pod městem Raccoon City zřízena laboratoř NEST. Výzkum vyvrcholil v roce 1998, kdy začali pracovníci Umbrelly unášet místní obyvatele, včetně dětí z nedalekého sirotčince, aby na nich mohli vyzkoušet účinky viru.

První problémy[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Mansion Incident

Vraťme se však o deset let nazpátek. Pamatujete na Jamese Marcuse? Tak ten úplně nezemřel, jak všichni předpokládali. Při jeho smrti se vedle něho nacházel jeho poslední pokus, „Queen Leech“ (neboli „Královna Pijavic“). Ta se smísila s jeho DNA, obnovila si jeho vzpomínky a postupem času se naučila přeměňovat do Marcusovy podoby. Ten se tak pochopitelně chtěl pomstít za svou smrt a po několika letech začal útočit na laboratoře Umbrelly na území pohoří Arklay.

Brzy ráno 11. května 1998 se stala v laboratoři nehoda, jejíž podrobnosti nejsou známy, ale víme, že ji způsobil právě Marcus. Došlo k úniku nového typu t-Viru, který nesl název Epsilon. Jeden z výzkumníků se virem nakazil a zmutoval do podoby, jíž se říká Crimson Head, rychlejší a mnohem agresivnější zombie.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

O těchto událostech věděli pouze vybraní členové Umbrelly. Albert Wesker nařídil odříznutí od telefonu, aby se informace o incidentu nedostaly ven z laboratoře. Ochranka pak měla zastřelit každého, kdo se z ní pokusí uniknout.

Nehledě na to se nákaza šířila dál, a to dokonce i mezi zaměstnanci, kteří u původního incidentu vůbec přítomni nebyli. 15. května se jeden ze zaměstnanců pokusil z budovy utéct, byl však na místě zastřelen. O necelý týden později chovatel zvířat, který pracoval pro Umbrellu, v návalu vzteku zabil svého přítele a poté ho snědl.

20. května byla poprvé zabita oběť mimo laboratoř. Tělo ženy, pravděpodobně ve věku mezi 20 až 30 let, bylo nalezeno u řeky Marble. Policejní oddělení města Raccoon City na pozdější tiskové konferenci odhalilo, že žena utrpěla tržnou ránu na své ruce a dokonce jí chyběla levá noha. Představena byla teorie, že byla zabita medvědem grizzly nebo nějakým podobným zvířetem, načež její tělo z hor odnesl proud řeky.

Mezitím se situace v laboratoři nadále zhoršovala. Jeden z pracovníků, Martin Clockholm, píše o tom, že 3. června bylo Spencerovo sídlo kompletně ovládnuto zombiemi. Sám se radši zabil, než aby se na toto monstrum přeměnil.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Mimo budovu pak docházelo k dalším a dalším incidentům. Jednoho dne se například tříčlenná rodina vydala kempovat do Raccoonského lesa. Jejich těla byla nalezena s chybějícími orgány a měla na sobě stopy po lidských kousancích.

Obětí přibývalo, za měsíc jich bylo napočítáno přibližně dvacet. 16. června přišlo policejní oddělení s novou teorií, že za útoky můžou agresivní psi, kteří byli spatřeni zdejšími turisty.

Ve čtvrtek 9. července se RPD (Raccoonské policejní oddělení) rozhodlo uzavřít všechny příjezdové cesty do oblasti pohoří Arklay, ve snaze zamezit dalším úmrtím.

Vyšetřování

Policie se poté pustila do rozsáhlého vyšetřování, které ale bylo velmi náročné. Některá těla obětí byla tak zničená, že ani nemohli provést jejich identifikaci. Veřejnosti se poskytovaly informace jen minimálně. Jeden z policistů řekl, že noviny nepokryly ani 10 % všech zranění, které oběti měly. V RPD rychle došli k názoru, že svůj podíl na zraněních sehrál i kanibalismus a nebylo ani vyloučeno, že některé oběti byly sežrány zaživa.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Policisté měli teorii, že za vraždy může skupina členů nějaké sekty, kteří před vraždami konzumují narkotika. Následně bylo vyšetřování předáno jednotce S.T.A.R.S. (Special Tactics and Rescue Service). Ta došla ke stejným závěrům a 22. července bylo rozhodnuto, že se vydají do pohoří Arklay a budou hledat členy oné sekty. Misi naplánoval Albert Wesker. Ano, ten samý Wesker, který ve skutečnosti pracuje pro Umbrellu a působí tak jako dvojitý agent u jednotky S.T.A.R.S. Jeho cíl bylo dostat se do laboratoře Arklay, získat data o zdejších biologických zbraních a následně je zničit, aby se o nich nikdo nedozvěděl.

Resident Evil 0[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Ecliptic Express Incident

Vraťme se na chvíli k ne tak docela mrtvému Marcusovi. 23. července 1998 byl do laboratoře v Arklay vyslán vlak s názvem Ecliptic Express, který převážel výzkumníky společnosti Umbrella. Všechny dosavadní události byly totiž vedoucími Umbrelly ututlány a zaměstnanci neměli tušení, co je čeká. Zhruba ve čtvrt na devět večer na vlak zaútočil Marcus se svými pijavicemi, čímž ho celý infikoval a zároveň do něj vyslal experimentální biologickou zbraň (B.O.W.) – škorpiona.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Mezitím byl vyslán do Raccoonských lesů Bravo tým jednotky S.T.A.R.S., který měl najít onen vraždící gang kanibalů. Členové Bravo týmu byli Richard Aiken, Edward Dewey, Enrico Marini, Forest Speyer, Kenneth J. Sullivan a Rebecca Chambers. Museli však nouzově přistát kvůli poruše helikoptéry, kterou sabotoval Albert Wesker. Jeho úmysly byly takové, že se členové týmu vydají do nedalekého sídla Spencera, kde budou zabiti, aby nepřišli na to, co v těchto místech Umbrella prováděla. To se ale úplně nepovedlo. Po přistání totiž speciální jednotka objevila zničený konvoj, ve kterém byl převážen vězeň jménem Billy Coen, po němž se však slehla zem. Velitel Bravo týmu Enrico Marini tak vyhlásil pátrání a členové se rozdělili. Pilot Dooley byl mezitím zabit zmutovanými psy.

Nováček v Bravo týmu, teprve osmnáctiletá Rebecca Chambers, která v něm působila jako medička, při pátrání objevila dříve zmiňovaný vlak. Tam našla zmutované cestující, ze kterých už se stali zombie. Zároveň našla také Deweyho, který se do vlaku dostal dřív než ona. Bohužel byl už mrtvý. Poté se střetla s Billym Coenem, kterého nejdřív chtěla zatknout, ale nakonec spolu začali spolupracovat, aby se z vlaku dostali ven.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Mezitím Wesker a Birkin poslali do vlaku Delta tým jednotky U.S.S., který měl získat nad vlakem kontrolu a uvést ho do pohybu. To se však nepovedlo, vojáci byli zabiti Marcusovými pijavicemi a vlak se tak nekontrolovatelně řítil na výzkumné centrum. Rebecce a Billymu se povedlo aktivovat záchrannou brzdu, ale už se jim nepodařilo zabránit tvrdému nárazu. Naštěstí ho oba přežili.

Další osudy Rebeccy a Billyho

Vydali se tak prozkoumat tuto budovu a její laboratoř, kde narazili na spoustu B.O.W. Rebecca byla napadena obrovskou stonožkou, kterou však porazili a o něco později málem spadla z velké výšky poté, co na ni zaútočila zmutovaná opice. Billymu se ji ale podařilo zachránit. Celou situaci mezitím sledovali Wesker a Birkin, kteří se rozhodli, že celou budovu radši vyhodí do povětří, načež Wesker Birkinovi oznámil, že z Umbrelly odejde. Došlo mu, že situace je špatná a nechtěl s ní mít nic společného. Navíc se mu naskytla výborná příležitost v jiné společnosti. Birkin ve firmě zůstal i nadále.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Později se Rebecca dozvěděla, proč byl Billy vůbec vězněn. Byl členem jednotky, která zaútočila na africkou vesnici v domnění, že jde o základnu teroristů, ve skutečnosti zde však byli pouze nevinní civilisté. Velitel jednotky si pak udělal z Billyho obětního beránka a incident svedl na něj.

Rebecca a Billy se dostali až ke gondole, která je měla dovézt do podzemní laboratoře. Bohužel na Rebeccu opět zaútočila ona zpropadená opice. Billy ji sice opět zachránil, spadl však přitom do podzemních vod. Rebecca se poté gondolou dostala sama do podzemních prostor, kde narazila na velitele svého týmu, Enrica Mariniho. Rebecca mu řekla, že Billyho ztratila a musí se ho vydat hledat. Enrico souhlasil a sám se odebral na domluvené místo setkání celého týmu, Spencerovo sídlo.

Rebecca se vydala dál, ale zastavilo ji nové monstrum, tzv. Proto-Tyrant, označený jako model T-001. Šlo o předchůdce tyrantů, prakticky nejsilnějších B.O.W., které Umbrella vytvářela. Rebecce se však podařilo mutanta porazit. Následně šla dál dolů, kde našla Billyho, který pád naštěstí přežil. Oba se poté znovu setkali s tyrantem, kterého tentokrát zabili už nadobro.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Po dlouhé cestě byli velmi blízko východu, kde našli muže, který mohl za únik t-Viru, Jamese Marcuse. Ten jim vyjevil již zmíněný příběh, jak ho zabili Wesker a Birkin a jak se následně on sám znovuzrodil ze svých pijavic. Chvíli nato začal mutovat a přeměnil se do podoby Královny pijavic.

Vypadalo to, že je Marcus odolný vůči zbraním, Rebecca a Billy ale rychle zjistili, že jeho slabina je sluneční světlo. Rebecce se podařilo otevřít poklop nad nimi, čímž se do místnosti dostalo světlo a Billy následně jednou ranou z pistole Magnum monstrum porazil. Oba pak utekli na povrch těsně předtím, než celá budova vybouchla v rámci autodestrukce. Rebecca se s Billym rozloučila, načež bývalý vězeň odešel začít nový život. Rebecca se sama odebrala do nedalekého sídla, v němž se měla sejít se svým týmem.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Intermezzo[spacing size="5"]

Zkáza Bravo týmu

Rebecca však v sídle nikoho nenašla, vzhledem k jejímu vyčerpání se tak uložila ke spánku v posteli v jedné z ložnic. Během noci měla noční můry o obrovském hadovi, následně ji ale vzbudil její kolega z Bravo týmu, Richard Aiken. Společně začali hledat v podzemí svého velitele Mariniho, na kterého spoléhali, že je ochrání. Nicméně kvůli tomu, že se tam hojně vyskytovali zmutovaní pavouci, se museli vrátit zpátky do sídla. Postupně jim začalo docházet, že toto sídlo bude mít nějakou spojitost s vraždami, které původně přijeli vyšetřovat. Shodli se ale na tom, že hlavní úkol je momentálně přežít. O něco později pak viděli, jak Sergei Vladimir, jeden z důležitých členů Umbrelly, nese do lesa tašku s tělem. To v nich pochopitelně vzbudilo ještě větší podezření.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Při další cestě napříč sídlem je napadlo hejno vran, které Richard zahnal výstřely z pistole. Oběma bylo divné, že na nikoho z Bravo týmu stále nenarazili a Rebecca si začínala myslet, že jsou možná posledními přeživšími. Jejich konverzaci na toto téma přerušil útok obrovského hada, o kterém se Rebecce dříve zdálo. Dvojice se mu pokusila utéct, to se jí však nepovedlo, neboť v knihovně sídla na něj opět narazila. Po dlouhém a vyčerpávajícím souboji Richard ve snaze zachránit Rebeccu medičku odstrčil, když se jí had snažil zasadit smrtící ránu. Had Richarda kousl a poté utekl. Richard se snažil Rebeccu povzbudit a doufal, že je někdo zachrání. Ta se však obávala, že je jejich situace beznadějná.

Příprava

Mezitím Wesker plánoval další akci. Vzhledem k tomu, že ztratil kontakt s Dooleym a celým Bravo týmem, rozhodl se, že na místo vyšle také Alpha tým. Ještě před odletem donutil Barryho Burtona, aby mu pomohl zničit důležitá data, která se nacházela v laboratořích. Vyhrožoval mu zabitím jeho manželky a dcery, které údajně drželi jako rukojmí zaměstnanci Umbrelly. To sice nebyla pravda, ale to Barry pochopitelně nevěděl, takže souhlasil.

Resident Evil[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Záchranná akce

24. července se tedy na místo ztraceného kontaktu vydal Alpha tým, který vedl samotný Albert Wesker. Dalšími členy byli Joseph Frost, Barry Burton, Chris Redfield a Jill Valentine. Krátce po přistání byl tým napaden zmutovanými psy s označením Cerberus, což vedlo k smrti Josepha Frosta. Pilot Brad Vickers se zalekl a raději s helikoptérou odletěl pryč. Zbývající členové utekli do nedalekého Spencerova sídla, ale brzy byli rozděleni. Nejprve našli mrtvého člena Bravo týmu, Sullivana, který zemřel vyloženě vteřiny předtím, než Alpha tým do sídla dorazil. Byl zaživa sežrán nemrtvými. Následně objevili také Spyera, který se mezitím proměnil v zombii, takže ho museli zabít.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Wesker se od celé skupiny oddělil a pracoval na svém plánu. Jill občas spolupracovala s Barrym, Chrisovi se podařilo nalézt vystrašenou Rebeccu, která ošetřovala Richarda. Poprosila Chrise, aby zašel pro sérum, které mohlo Richarda zachránit. To se Chrisovi povedlo, díky čemuž žil Richard dál. Bohužel však ne na dlouho, neboť se znova obětoval, aby zachránil svého kolegu při souboji s B.O.W., což se mu stalo osudným.

Útěk

Brzy ráno 25. července už zbývalo jen 6 členů jednotky S.T.A.R.S. Postupně narazili na silně zmutovanou Lisu Trevor, obrovskou rostlinu, žraloky a hada, kterého se jim konečně povedlo zabít. Jill mezitím začala podezřívat Barryho, který se choval velmi zvláštně. Ve skutečnosti však jen ničil důkazy na pokyn Weskera. Poté Jill objevila zraněného Enrica Mariniho, který už zjistil, kdo z týmu je zrádce. Než to však stačil své kolegyni sdělit, Wesker ho zastřelil. Mariniho poslední slova před smrtí byla následující: „Jednotka S.T.A.R.S. je vyřízená. Někdo je zrádce. Umbrella nás podrazila.“

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

V laboratoři Arklay se následně Wesker úmyslně nakazil prototypem viru, který mu věnoval Birkin. Rozhodl se, že zradí Umbrellu a data z budovy ukradne pro potřebu konkurenční společnosti. Do místnosti pak vtrhli členové S.T.A.R.S. a zjistili identitu zrádce. Barry Weskera sice postřelil, ale ten ještě stihl aktivovat tyranta s označením T-002. Ten nejprve zaútočil na samotného Weskera, poté však přesunul pozornost i na ostatní členy týmu S.T.A.R.S., kterým se ho ale podařilo porazit. Rebecca, poslední žijící členka Bravo týmu, mezitím nastavila autodestrukci budovy a všichni čtyři přeživší se vydali na střechu, kde už na ně čekal Brad Vickers s vrtulníkem. Ještě předtím na ně znovu zaútočil tyrant, toho ale porazili díky raketometu, který Brad čtveřici shodil z helikoptéry. Jill, Chris, Barry, Rebecca a Brad tak odletěli do bezpečí.

Následky[spacing size="5"]

Zmrtvýchvstání

Přeživších však nakonec bylo o jednoho víc. Albert Wesker ve skutečnosti přežil útok tyranta. Byl sice zraněný, ale byl naživu a hlavně zmutoval, což mu dalo superschopnosti. Narychlo chtěl ještě stáhnout data, ale zjistil, že Sergei Vladimir (důležitý člen Umbrelly a jeden z lidí, kterým Spencer nejvíc důvěřoval) smazal jeho přihlašovací údaje na zdejší počítače. Zradil tedy Umbrellu pro nic. Vydal se tak na útěk, přičemž ještě musel bojovat s Lisou Trevor.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Díky zvýšené rychlosti, kterou získal zmutováním, se mu však utéct podařilo a jen těsně unikl výbuchu celého sídla, které nadobro ukončilo trápení Lisy Trevor. Wesker nakonec své situace chytře využil. V Umbrelle i S.T.A.R.S. měli za to, že je mrtvý, a tak se přidal k oné konkurenční společnosti, pro níž chtěl ukrást výzkum.

Konec S.T.A.R.S.

Brad a všichni čtyři jeho kolegové byli hned po návratu převezeni do nemocnice, kde však nepobyli moc dlouho, nikdo z nich naštěstí neměl vážná zranění. Rebecca ihned poté sepsala report z celého incidentu, kde mimo jiné lhala o Billym. Napsala, že zemřel, aby ho tím ochránila. Následně Raccoon City opustila a vrátila se na univerzitu, kde chtěla dokončit svá studia.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Ostatní členové plánovali zahájit vyšetřování společnosti Umbrella. To však bylo zamítnuto šéfem policie Brianem Ironsem, který byl Umbrellou podplacený. Zkorumpovaný velitel poté S.T.A.R.S. úplně rozpustil, přičemž oficiální důvod byl ten, že má příliš málo členů na to, aby jednotka mohla fungovat. Namísto nich vznikla jednotka Raccoon S.W.A.T. Chris Redfield podezříval Ironse z korupce a navíc obdržel informace o G-viru, proto obě věci nahlásil FBI, která začala celou situaci vyšetřovat.

Na vlastní pěst

Bez jakékoli podpory musela čtveřice bývalých členů S.T.A.R.S. pokračovat na vlastní pěst. Chris Redfield se na konci srpna rozhodl vydat do Evropy, kde měla Umbrella také svou pobočku. Byla to pochopitelně tajná mise a do Evropy odjel pod záštitou „dovolené“.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Barry pro jistotu svou rodinu přestěhoval do Kanady. Věděl, že jde do tuhého. Jill a Brad mezitím pokračovali ve vyšetřování Umbrelly přímo v Raccoon City. To však nešlo úplně podle plánu, Jill byla Ironsem dokonce odstavena z funkce v policii a vyšetřování se tak výrazně zpomalilo.

Birkinovo životní dílo

William Birkin mezitím dokončoval své mistrovské dílo nazvané G-Virus. Zatímco Wesker z Umbrelly odešel, Birkin byl stále jejím oficiálním členem. To se ale mělo změnit, protože William organizaci hodlal zradit a nabídnout G-Virus armádě Spojených států výměnou za to, že ho a jeho rodinu ochrání.

Raccoon City Incident[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Přetížení

Zatímco ale Birkin dál pracoval na t-Viru a G-Viru, jeho biologický odpad, který při práci produkoval, byl až příliš velký. Brzy došlo k přetížení celého odpadního systému, virus v něm zmutoval a následně infikoval zdejší zaměstnance a unikl i mimo budovu. Už 17. srpna se objevovaly zprávy, že se ve městě vyskytují nějaká monstra.

Outbreak

Následující týdny pak přinesly výrazný nárůst případů. 5. září se virus dostal do čističky odpadních vod a celého kanalizačního systému. V raccoonské nemocnici tak přibývalo pacientů s neznámou nemocí, která se projevovala hlavně zvýšenou agresivitou. Centrála Umbrelly si zhoršující se situace pochopitelně rychle všimla a 15. září mobilizovala svou jednotku U.B.C.S, která se specializovala na boj proti biologickým zbraním.

Operace NESTWRECKER

Umbrella navíc zjistila, jaké má Birkin plány. Měla totiž uvnitř armády Spojených států své vlastní špehy. Přestože tedy armáda vyslala svou jednotku, která měla zajistit G-Virus, Umbrella už na místo dávno poslala svou druhou jednotku U.S.S. v rámci operace NESTWRECKER. Alpha tým dorazil na místo 22. září a měl Birkina zatknout. Ten se však bránil a jeden z vojáků ho postřelil. Jednotka tedy vzala Birkinův kufr, který obsahoval vzorek t-Viru i G-Viru a dala se na útěk.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Jenže Birkin se ještě před svou smrtí úmyslně nakazil G-Virem, čímž silně zmutoval a následoval utíkající vojáky, přičemž několik z nich se mu podařilo zabít. Obsah kufru unikl a několik krys se z něj nakazilo virem. Krysy později musely utéct, protože celý kanalizační systém zaplavili zmutování švábi. Po úniku z něj se ocitly v jezeru Victory, které zásobovalo vodou celé město.

Večer 23. září Umbrella začala upozorňovat na tento obrovský incident. Starosta města Michael Warren ihned po obdržení zprávy opustil město a svou dceru Katherine svěřil do rukou Ironse.

Chaos

Vzhledem k tomu, že byla pitná voda kontaminovaná t-Virem, se nákaza začala šířit rapidním tempem. Rychle se nakazily desetitisíce lidí a násilí ve městě se začalo stupňovat. Brzy ráno 24. září se o události dozvěděl také Pentagon, který okamžitě poslal své síly, aby vyhodnotily situaci. Aby zakryli vypuknutí nákazy, vyslali do médií zprávu, že v oblasti zkoumají radioaktivitu. Společně s RPD a RFD (Racoonské hasičské oddělení) pak začali evakuovat první obyvatele.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Situace však byla matoucí. I přes stupňující se násilí v ulicích Raccoon City spousta obyvatel stále žila normální život, protože ani nevěděli, že se něco děje. I média totiž o události neinformovala a místo celé situace ve městě pouze mluvila o násilí při fotbalovém zápasu zdejšího týmu. Od sedmé hodiny večer policie začala vytvářet zátarasy a jeden z týmů dokonce na hlavní ulici přichystal výbušniny. Policie pak měla nařízeno zabít lidi, kteří se nebudou řídit jejich příkazy.

I večer stále spousta lidí nevěděla, co se venku děje, a například zákazníci v místním baru se evakuovali až poté, co byl barman zabit zdánlivě opilým člověkem. Během vznikajícího chaosu navíc na ulicích vypukly požáry, což výrazně zaneprázdnilo RFD.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

O něco později při evakuaci havaroval jeden z vrtulníků. Lidé v něm se totiž přeměnili na zombie. Pentagon v reakci na to omezil pohyb obyvatel ve městě. Během té doby už byla v Raccoon City také armáda a národní garda, aby pomáhaly s evakuací obyvatel. Obě tyto jednotky rychle vytvořily zátarasy, aby nikdo z města nemohl uniknout. Zároveň zde byla vytvořena bezletová zóna, do které nesmělo vstoupit žádné letadlo či vrtulník kromě těch od RPD, RFD nebo Umbrelly.

Mezitím šéf policie Irons udělal řadu velmi podivných rozhodnutí, která výrazně snížila účinnost policie. Zavřel únikové cesty a nechal zbraně a náboje roznést po celé stanici. Druhý jmenovaný koncept sice mohl zlepšit obranu, ale ztráta území v tomto případě znamenala ztrátu zbraní.

Peklo

V sobotu 26. září se situace začala výrazně zhoršovat. Irons nařídil většině policistů, včetně týmu S.W.A.T., aby se zombiím postavila. Kvůli tomu však ve stanici zůstalo jen pár policistů a civilistů, kteří tak čelili početní převaze. V té samé době pak do města vyslala své vojáky také Umbrella, konkrétně šlo o její tým U.B.C.S. Ani jeden z těchto týmů však neměl proti zombiím šanci, měli už příliš velkou početní převahu.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Umbrelle to ale ve výsledku tolik nevadilo. Jejich vojáci totiž neměli jen zachránit civilisty, firma zároveň chtěla otestovat jejich účinnost proti zvláštním mutantům a uniklým B.O.W. Evropská pobočka Umbrelly pak využila situace ve svůj prospěch a vyslala do města své vlastní biologické zbraně: Hunter Beta a Hunter Gamma. Jejich hlavní pýchou pak byl Nemesis, nejsilnější tyrant, kterého kdy Umbrella stvořila. Měl za úkol najít zbývající členy S.T.A.R.S., nacházející se v Raccoon City, a zabít je.

Mezitím se naprosto zastavil běh raccoonské nemocnice. Většina personálu byla buď mrtvá nebo zmutovala na zombie.

Resident Evil 3, část první[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Přepadení

28. září se bývalá členka S.T.A.R.S., Jill Valentine, stále nacházela ve městě. Její vyšetřování Umbrelly se však příliš neposouvalo. Večer toho dne na ni navíc přímo v jejím bytě zaútočil Nemesis a byla donucena utéct. Po útěku z budovy se znovu potkala se svým bývalým kolegou, Bradem Vickersem a oba pokračovali v útěku. Nemrtvých však bylo ve městě příliš mnoho a Brada brzy poté jeden z nich kousl. Jako správný parťák tedy řekl Jill, aby se zachránila a utekla sama. Ta se dostala až na střechu jedné budovy, kde na ni čekal vrtulník, jenž byl však rychle zničen Nemesisem, který poté znovu zaútočil na Jill. Sama by nejspíš nepřežila, ale naštěstí ji zachránil člen týmu U.B.C.S. Carlos Oliveira. Ten společně se svými kolegy Mikhailem Viktorem, Nikolaiem Zinovievem a Tyrellem Patrickem připravil metro, které mělo odvézt přeživší civilisty do bezpečí.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Jill dostala za úkol nahodit v metru elektřinu a naplánovat trasu, což se jí nakonec povedlo, přestože jí to Nemesis, který ji neustále naháněl, vůbec neulehčoval. Poté se vrátila do metra. Carlos a Tyrell se vydali hledat vynálezce vakcíny proti t-Viru doktora Barda, zatímco všichni ostatní odjeli čerstvě zprovozněným metrem. To však přepadl Nemesis, jenž popadl Mikhaila. Ten se obětoval a odpálil výbušninu, která sice zastavila Nemesise, ale zároveň způsobila vykolejení vlaku. Jill se naštěstí povedlo incident přežít.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Hledání

Carlos a Tyrell se mezitím dostali na policejní stanici, kde byli svědky toho, jak Brad Vickers, mezitím zmutovaný do podoby zombie, kousl poručíka Marvina Branagha. Carlos a Tyrell se poté vydali do kanceláře S.T.A.R.S., kde sice nenašli Barda, ale spojili se s ním skrz videohovor. Doktor jim sdělil, že se momentálně nachází v nemocnici, kam se dvojice poté vydala.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Během té doby už se Jill dostala z vykolejeného vlaku a vydala se k řece, kde však byla znova napadena silně zmutovaným Nemesisem. Sice se jí ho podařilo porazit, ale když Jill prošla kolem něho, Nemesis se znovu zvedl a nakazil ji t-Virem. Jill poté upadla do bezvědomí.

Až o několik hodin později ji našel Carlos a odnesl ji do Spencerovy nemocnice, kde se nacházel i doktor Bard. Carlos se po nějaké době dostal do místnosti, kde měl být Bard, pouze aby zjistil, že byl zastřelen. Co už nevěděl, bylo to, že ho zabil Nikolai. Carlos však našel vakcínu, kterou potřeboval, a vrátil se k Jill, aby jí tuto protilátku podal.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Resident Evil 2[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

První den u policie

Mezitím se v Raccoon City nezávisle na sobě objevila Claire Redfield, hledající svého bratra Chrise, a Leon Scott Kennedy, jenž měl nastoupit jako policista v RPD. Oba měli jedno společné – nevěděli, co se ve městě děje. Dvojice se potkala na benzinové stanici nedaleko od města a už tam narazila na první zombie. Ani jednoho z nich to však neodradilo a společně se vydali přímo do Raccoon City. Po nehodě byli rozděleni výbuchem auta, kvůli čemuž se museli oba vydat na policejní stanici po svých. Tam potkali Marvina, který postupně podlehl zraněním, která utrpěl při boji se zmutovaným Bradem Vickeresem, partnerem Jill. Po nějaké době se i Marvin přeměnil na zombii.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Dvojice našla tajnou cestu, která vedla pryč z policejní stanice. Rozhodně to ale neměli jednoduché, protože je začal nahánět tyrant T-00, známý jako Mr. X. Leon v garáži narazil na Adu Wong, která se představila jako agentka FBI, jež přijela získat G-Virus. Claire zase potkala Sherry Birkin, dceru Williama Birkina, který byl v této době již dávno zmutovaný a několikrát s Claire a Leonem bojoval. Sherry byla unesena zkorumpovaným šéfem policie Ironsem, který ji odnesl do nedalekého sirotčince. Claire se ji následně vydala zachránit, pouze aby viděla Ironse umírat. Sherry se jí ale povedlo najít a při následném útěku před Mr. X se dvojice dostala až do stok.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Do podzemí a ještě dál

Leon byl mezitím svědkem smrti novináře Bena Bertolucciho, který byl ve své cele zabit Mr. X. Po nějaké době se mu povedlo do cely dostat a získat Benovy informace ohledně Umbrelly. To už Leona opět začal nahánět Mr. X, policejní nováček mu však unikl a společně s Adou se taktéž vydal do stok. Rychle se jim podařilo najít Anette Birkin, která však postřelila Leona a následně unikla. Ada se tedy vydala za ní, ale během toho se silně zranila a upadla do bezvědomí. Leon se ji poté vydal zachránit, načež společně odcestovali do laboratoře NEST. Tam odcestovala také Claire, které se povedlo zachránit Sherry, ta však mezitím byla infikována G-Virem.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Znovushledání

V laboratoři se Claire podaří najít vakcínu a Sherry díky tomu vyléčit. Leon zase našel vzorek G-Viru, ale následně zjistil, že ho Ada oklamala. Ta totiž ve skutečnosti nepracovala jako agentka FBI, nýbrž pro společnost, která je rivalem Umbrelly a snaží se ukrást její výzkum. To už ale NEST přejde do autodestrukce (kvůli tomu, že Leon ukradl vzorek viru) a most, na kterém oba stojí, se rozpadne. Ada společně se vzorkem G-Viru spadli dolů, Leonovi se podařilo z mostu utéct včas.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Poté se vydal na poslední útěk, při kterém ho čekal souboj s Mr. X, který zmutoval to podoby Super tyranta. Nakonec se mu ho podařilo porazit díky raketometu, který mu shodila Ada. Ta totiž svůj předchozí pád záhadným způsobem přežila. Claire s Sherry se mezitím dostaly k podzemnímu vlaku, kde se Claire musela vypořádat s Birkinem, a následně uvedla vlak do pohybu. Leonovi se jen tak tak povedlo na jedoucí vlak naskočit. Všichni se pak ještě naposledy museli vypořádat se zmutovaným Birkinem, který poté zahynul při autodestrukci celé laboratoře. Leon, Claire a Sherry nakonec uprchli do bezpečné blízkosti pohoří Arklay. Claire neopustilo odhodlání pátrat po svém bratrovi.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Grim Reaper

V noci 30. září, zhruba týden po operaci NESTWRECKER, se s Umbrellou spojil agent HUNK, který byl posledním přeživším ze svého týmu. Podařilo se mu získat vzorek viru a pilot s označením NIGHT HAWK jej měl vyzvednout. Stoky a policejní stanice však už byly zamořené zombiemi a dalšími mutanty a HUNK pobídl pilota, aby raději sám odletěl. Když se však tento specialista dostal ven z policejní stanice, s překvapením zjistil, že na něho vrtulník čekal, díky čemuž se mu povedlo utéct z města.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Resident Evil 3, část druhá

Poslední útěk

Jill Valentine se po dlouhé době strávené v bezvědomí probudila. Bylo 1. října a jak brzy zjistila, byl to taky den, kdy se americká vláda chystala shodit na město atomovou bombu. Jill se společně Tyrellem vydala do laboratoře NEST 2, kam se již dříve dostal Carlos, který chtěl najít další vakcínu. Mezitím zjistí, že zrádce Nikolai z UBCS je ve skutečnosti někým najatý, aby sabotoval Umbrellu a sbíral data o některých biologických zbraních, včetně Nemesise. Právě Nemesis zabije po cestě do NEST 2 Tyrella, Jill se však podaří uprchnout. Poté syntetizuje další vakcínu, tu ale při dalším setkání s Nemesisem získá Nikolai.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Carlos se ho vydá pronásledovat a Jill se pustí do posledního souboje s Nemesisem, ve kterém ho porazí speciálním elektromagnetickým dělem s názvem FINGeR. Poté se dostane na střechu, kde ji Nikolai odzbrojí a zničí ampulku s vakcínou. Mezitím ho chytí Carlos a Jill Nikolaie postřelí. Společně s Carlosem nastoupí do vrtulníku a odletí z města pryč, zatímco je na celé Raccoon City shozena atomová bomba.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Resident Evil – Code: Veronica[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Sabotáž

K událostem po Raccoon City Incidentu se ještě vrátíme, my se však přesouváme do Paříže, kde se na konci roku 1998 Claire snažila infiltrovat základnu Umbrelly. Doufala, že najde svého bratra, místo toho však byla zajata a uvězněna na ostrově Rockfort. Mezitím ostrov sabotovala skupina vojáků pod vedením Alberta Weskera, které se povedlo vypustit t-Virus. Vězniteli bylo Claire líto, a tak ji propustil, myslel si totiž, že stejně moc dlouho nepřežije.

Claire na povrchu po nějaké době potkala teprve 17letého kluka jménem Steve Burnside, který byl taktéž na ostrově uvězněn společně se svým otcem, s nímž se při útěku rozdělili. Oba se vydali hledat cestu ven z ostrova, přitom jim však často dělal potíže Alfred Ashford, který si myslel, že Claire patří k Weskerovým vojákům a snaží se zničit Umbrellu. Později Claire zjistí, že Alfred má celou dobu dvě osobnosti, sebe a potom svou sestru Alexii, kterou natolik miloval, že se za ní začal vydávat. Samotná Alexia totiž byla stále v kryospánku.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Po nějaké době se Claire povedlo díky počítači kontaktovat Leona, který nyní působil jako speciální agent pro americkou vládu. Leon následně kontaktoval Chrise, jenž se vydal svou sestru zachránit. Claire se Stevem mezitím našli letadlo a z ostrova unikli. Let to však nebyl jednoduchý, neboť po cestě museli porazit dalšího tyranta.

Znovuzrození

Dostali se až na Antarktidu, kde byla další základna Umbrelly. Claire a Steve se ji vydali prozkoumat, přičemž zjistili, že i zde se šířil t-Virus, neboť se na základnu stáhli přeživší z ostrova Rockfort. Zjistili však ještě jednu podstatnou informaci, a sice že nedaleko odsud se nachází australská výzkumná stanice. Chtěli se tedy vydat tam, ale po cestě narazili na Alfreda. Ten byl během střetnutí postřelen a Claire se Stevem se vydali ven, kde se utkali s otcem Alfreda, Alexandrem (alias Nosferatu), který byl už spoustu let zmutovaný. Podařilo se jim ho porazit a vydali se na cestu obrovským vozem, který u základny našli.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Naneštěstí pro ně, Alfred před svou smrtí stihl deaktivovat kryospánek Alexie, která teď byla díky t-Veronice neskutečně silná a pomocí chapadel strhla odjíždějící vůz. Claire i Steva tak uvěznila.

Sourozenci

Mezitím se na ostrov Rockfort dostal Chris, který se vydal zachránit svou sestru, ta už však na ostrově dávno nebyla. Při prozkoumávání ostrova narazil na Alberta Weskera, který mu názorně předvedl své nové superschopnosti a mimo jiné sdělil, že Claire se nachází na základně v Antarktidě. Po střetnutí s Weskerem se Chris tedy vydal tam.

Po nějaké době hledání se Chris dostal do repliky Spencerova sídla, kde byla Claire uvězněna. Zachránil ji, dvojice ale byla krátce nato opět rozdělena, neboť Claire se rozhodla zachránit Steva. Chris byl následně svědkem souboje mezi Alexií a Weskerem, který se od ní pokusil získat poslední vzorek viru t-Veronica. Nakonec ale utekl a Alexia obrátila svou pozornost na Chrise, který ji aspoň dočasně porazil.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Claire se sice povedlo najít Steva, ale bylo pozdě. Stal se obětí viru t-Veronica, zmutoval a následně zemřel. Chris mezitím aktivoval autodestrukci celé budovy a oba se vydali na útěk. Zastavila je však Alexia, která už kompletně zmutovala. Claire včas utekla a vydala se připravit letadlo, zatímco Chris bojoval s Alexií a následně ji porazil díky speciální zbrani zvané „Linear Launcher“.

Chris se následně znovu setkal s Weskerem, který zajal Claire. Chrisovi se svého bývalého kolegu povedlo přesvědčit, aby ji pustil, se slovy, že je to on, koho ve skutečnosti Wesker chce. Pustili se do dlouhého souboje, který nakonec skončil remízou, protože celá budova se rozpadala a oba už byli příliš vyčerpaní na to, aby dál bojovali. Na poslední chvíli Chris naskočil do letadla a spolu s Claire odletěli do bezpečí, zatímco celá základna explodovala.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Pád Umbrelly, část první

Raccoonské soudy

Vraťme se zpátky k Raccoon City Incidentu. Po shození atomové bomby na celé město se americká vláda rozhodla jednat a rychle přerušila všechny dohody s Umbrellou. Všechny důkazy o existenci biologických zbraní, které se v Raccoon City objevily, raději utajila. Prezident USA se vzdal funkce kvůli neustálým dotazům na zmiňované shození bomby na Raccoon City.

Zakladatel a CEO společnosti v jedné osobě Oswell E. Spencer pochopitelně nebyl z rozhodnutí vlády nadšený, najal si tedy tým těch nejlepších právníků a případ předal nejvyššímu soudu. Jeho argument byl, že vláda zničila Raccon City, aby přerušila dohody s Umbrellou a vytvořila konspirační teorie. Svědci, kteří mluvili ve prospěch kongresu, byli Umbrellou prohlášeni za zkorumpované, a to samé platilo i obráceně.

Spencerova teorie měla sice z počátku relativní úspěch, ale postupem času začala slábnout tím, jak americká vláda předkládala více důkazů svědčící proti Umbrelle. Soud se táhl celé roky a vedl až k bankrotu celé společnosti v roce 2002, ačkoli ani tím soud ještě neskončil.

Resident Evil: The Darkside Chronicles[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Operace Javier

My ještě zůstaneme v roce 2002 a vrátíme se k jednomu z hrdinů druhého dílu. Leon S. Kennedy byl pověřen speciální misí. V amazonském deštném pralese se začali objevovat zombie a jiné B.O.W. Vláda pak dostala informace o tom, že veliteli zdejšího gangu s názvem Sacred Snakes, Javieru Hildagovi, prodává biologické zbraně jistý bývalý zaměstnanec Umbrelly. Leon se tak vydal na místo společně s vojákem Jackem Krauserem.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Během pátrání potkali dívku jménem Manuela, která se zdála být jediným přeživším z vesnice. Následně objevili samotného Javiera, od něhož se dozvěděli, že Manuela je jeho dcera. Tu Javier úmyslně nakazil virem t-Veronica, což mělo pomoct Manuele v boji proti nemoci, kterou trpěla. Než ale mohl Leon a Krauser něco proti Javierovi udělat, objevilo se obrovské monstrum, se kterým bylo třeba se vypořádat.

Během boje si Krauser poranil levou ruku, ale monstrum nakonec porazili. Manuela až těsně před jeho smrtí poznala, že oním monstrem byla její matka Hilda. Aby Javier uchránil svou dceru, zmutoval do podoby tzv. V-Complexu, což bylo další obří monstrum schopné pohltit všechno, co mu stálo v cestě. Leon a Krauser použili krev Manuely jako zbraň proti Javierovi, protože díky viru t-Veronica byla hořlavá. Javier už nechtěl vidět dál svou dceru trpět, a tak radši řekl Leonovi, ať ho zabije.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Manuela byla zatčena, Leon a Jack se odloučili. Krauserovi se ale zranění ruky nezahojilo, a tak byl propuštěn ze služby. O nějakou dobu později se Leon dozvěděl, že jeho bývalý parťák zemřel při nějaké nehodě. To ale nebyla pravda, Krauser se ve skutečnosti začal skrývat a přidal se k organizaci vedené Albertem Weskerem.

Resident Evil: The Umbrella Chronicles[spacing size="5"]

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Kavkazský Incident

Přesouváme se na Kavkaz. V místní vesnici totiž na konci ledna 2003 začal napadat obyvatele vlk nakažený t-Virem. Lidé rychle mutovali na zombie. Přeživší se zabarikádovali ve zdejším silu. Naneštěstí pro ně už ale uvnitř byli infikovaní a všichni tak brzy zahynuli. Jedinou přeživší byla malá dívka Anna, která se ukryla jinde.

O dva dny později se do vesnice vydali Chris Redfield a Jill Vallentine. Brzy narazili na Alberta Wesker, který ale utekl rychle poté, co na ně zaútočilo několik B.O.W. s názvem Hunter Delta. Weskerovi se mezitím podařilo najít plány nedaleké laboratoře Umbrelly a vydat se tam.

V budově se nacházel důležitý člen Umbrelly Sergei Vladimir, který úmyslně vypustil několik B.O.W., ty však Weskera nezastavily a pustil se do boje se samotným Sergeiem, který se úmyslně nakazil t-Virem, aby zmutoval.

Kompletní příběh série Resident Evil, část první

Mezitím se do budovy dostali Chris a Jill, kterým se tam povedlo zničit ultimátní biologickou zbraň označenou jako T.A.L.O.S., což byla speciální zbroj pro tyranty. Následně z budovy utekli, zatímco Wesker zabil Vladimira a dostal se k jeho počítači, ze kterého stáhl všechna data a také utekl.

Pád Umbrelly, část druhá

Konec jedné éry

Vraťme se k soudu s Umbrellou, který stále probíhal. Velký zvrat totiž proběhl nějakou dobu po výše zmíněném kavkazském incidentu. Albert Wesker anonymně předložil důkazy, které získal z počítače na kavkazské základně Umbrelly. Ty obsahovaly celý archiv této společnosti, což ji usvědčilo a soud tak mohl skončit. Důkazy však nikdy nebyly předloženy veřejně, protože obsahovaly mimo jiné informace ohledně dohod mezi americkou vládou a Umbrellou.

Společnost jako taková ukončila svou činnost a své poslední laboratoře zavřela v březnu 2004. Jak ale správně podotkla aktivistka Sara, která bojovala proti Umbrelle, lidé z těchto laboratoří mohli vytvářet nebezpečné viry i bez záštity této společnosti. Boj s bioterorismem tak rozhodně nebyl u konce.

Konec první části

Druhá část

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama