CD Pojekt RED možná na E3 představí nový projekt
Novinka CD Pojekt RED možná na E3 představí nový projekt

CD Pojekt RED možná na E3 představí nový projekt

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Na Cyberpunk 2077 ale zapomeňte, pravděpodobně půjde o zcela nový typ hry, o němž jsme se dozvěděli nedávno. Že bychom se dočkali samostatného gwintu?

Reklama

Už nějakou dobu víme, že na letošní výstavě E3 v Los Angeles by neměli chybět ani zástupci studia CD Projekt RED. Zatím ale nevíme, co tam vlastně chtějí ukázat. Datadisk O Víně a krvi pro Zaklínače 3 vyjde 31. května a s ním přísun nového obsahu pro třetího Zaklínače definitivně skončí. Nepůjde ani Cyberpunk 2077, který je stále poměrně v plenkách, takže není připraven na plnohodnotné odhalení. To si tvůrci šetří do doby, kdy budou mít opravdu co ukázat.

Zbývá snad jen zcela nová, zaručeně skromnější hr, kterou CD Projekt RED plánuje a o níž jsme se dozvěděli v březnu. Má jít o typ hry, s nímž zatím v polském studiu neměli tu čest. Redaktor britského Eurogameru se přitom zeptal spoluzakladatele studia Marcina Iwinského na to, jestli na E3 ukážou právě tenhle projekt.

Podle Iwinského prý uvidíme a snad se na E3 dozvíme, o co vlastně jde. Dokonce ani nevyloučil, že může mít projekt něco společného se Zaklínačem, to prý řekne čas.

Z toho všeho se dá usuzovat, že se možná opravdu dočkáme samostatné hry zaměřené na gwint, populární karetní hru, kterou lze hrát v Zaklínači 3. Vývojáři koneckonců už dlouhou dobu sondují, zda by hráči o samostatný gwint měli zájem, a kdysi řekli, že pokud uvidí opravdu velký zájem, klidně na ni může dojít. A většinou se jim na otázku samostatné hry gwintu dostává dost kladných reakcí.

Určitě jde o nejpravděpodobnější možnost, ale myslím, že nemusí být nutně jediná. Skutečnost se nejspíš dozvíme až na E3 a do té doby můžeme jen spekulovat. Zatím víme jen to, že CD Projekt se chce dříve či později pustit do dalších projektů na mobilní platformy, ale i to může být gwint, koneckonců hra může být k dostání pro PC, konzole i mobily.

Nutno ale říct, že není ani jisté, že půjde o videohru. Mám však pocit, že s nějakou deskovou hrou by se asi tvůrci netrmáceli do Los Angeles. Nemluvě o tom, že jedna taková hra už je dávno oznámená, konkrétně pen-and-paper RPG The Witcher: Role-Playing Game na způsob Dračího doupětě, vyvíjené ve spolupráci s R.Talsorian Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama