CD Projekt kutí next-gen engine, připravuje 5 nových projektů
Zaklínač Novinka CD Projekt kutí next-gen engine, připravuje 5 nových projektů

CD Projekt kutí next-gen engine, připravuje 5 nových projektů

Michal Maliarov

Michal Maliarov

12

Tvůrci skvělého Zaklínače mají řádně napilno. Kromě vývoje nového grafického enginu rozpracovali již pět herních projektů.

Reklama

Společnost začala pracovat na nové generaci Red Engine už před nějakou dobou a dokonce si připravilo i určité základy s očekáváním, čeho všeho budou next-gen konzole schopné. Připravované tituly studia, které vyjdou v roce 2014 a 2015 mají být multiplatformní hry se simultánním vydáním na PC a nových konzolích. Připravují se i další projekty.

„Určitě se chystáme přejít na next-gen konzole,“ řekl generální ředitel studia, Adam Badowski, v rozhovoru pro Eurogamer. „Vždy jsme se soustředili na výkonné herní zařízení. Tentokrát chystáme něco úžasného, takže rozhodně výkon navíc budeme potřebovat. Jedná se o multiplatformní hru, takže ji vydáme na všech platformách současně. Pokud bych měl ale mluvit o vedoucí platformě, bude to ta nejvýkonnější, která nám propůjčí větší svobodu při vývoji.“

Zatímco studio přesně neví, jak bude vypadat herní trh PC a konzolí v blízké budoucnosti, cílem vývojářů je vytvořit něco nového, neokoukaného a určitě lepšího, než co je dostupné teď. Studio zatím moc nemluví o AAA projektech, které má v zásobě a jediné, co víme s jistotou je, že se máme na co těšit.

„Náš druhý tým v současné době není velký. Titul, na kterém pracují, je v předprodukční fázi a na to moc lidí nepotřebujete. Naším cílem je vytvořit druhý, takřka totožný tým, jako ten, co pracoval na Zaklínači a vyvíjet RPG tituly pro dospělé,“ dodal Badowski.

Abychom tedy vše shrnuli, CD Projekt v současné době pracuje na celkem pěti herních projektech. První dva menší tituly vyjdou ještě letos. Druhý, podstatně větší, se očekává v roce 2013 a nakonec dva nejočekávanější AAA tituly dorazí na trh v letech 2014 a 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama