CD Projekt RED ještě nechce mluvit o Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt RED ještě nechce mluvit o Cyberpunku 2077

CD Projekt RED ještě nechce mluvit o Cyberpunku 2077

Martin Cvrček

Martin Cvrček

40

Je dokonce možné, že se hra začne pořádně řešit až přespříští rok. Bohužel si neděláme legraci.

Reklama

CEO studia CD Projekt RED Adam Kicinski v rozhovoru pro server Reuters jasně naznačil skutečnost, která nejspíš mnoho hráčů a fanoušků studia příliš nepotěší. Tvůrci stále nechtějí mluvit o napjatě očekávaném Cyberpunku 2077. A nějakou dobu se to nejspíš nezmění.

„Doufáme a jsme si jistí, že Cyberpunk má ještě větší komerční potenciál (než Zaklínač, pozn. redakce). Zatím je ale příliš brzy na to o něm mluvit. Tento rok a následující rok budou roky Zaklínače.“

Kicinského výrok se tedy dá chápat tak, že CD Projekt RED nebude o Cyberpunku 2077 mluvit dříve než přespříští rok, tedy v roce 2017. Což je dost děsivé. Prohlášení se naštěstí dá vykládat více způsoby a skutečnost, že se následující rok a půl chce CD Projekt soustředit na podporu Zaklínače 3, ještě neznamená, že tu a tam nevypustí nějaké informace o Cyberpunku 2077.

Ať už má ale studio jakékoliv plány a ať toto prohlášení ve skutečnosti znamená cokoliv, jedno je jisté. Nějakou dobu ještě o hře neuslyšíme. A to jsem se těšil, jak budu v řádu měsíců slintat nad debutovým gameplay trailerem.

Pro úplnost je třeba připomenout, že Cyberpunk 2077 byl oznámený už v roce 2012. Tehdy chtěli tvůrci z CD Projektu prostě dát lidem vědět, že na hře pracují, a od té doby jsme se dočkali jen střípků informací, několika artworků a skvělého cinematic traileru, který můžete vidět níže.

Víme ale, že Cyberpunk 2077 bude zasazený do otevřeného světa, nabídne tvorbu vlastní postavy a bude ho pohánět nejnovější verze RED enginu, tedy enginu, který pohání i Zaklínače 3. Pokud jde o platformy, potvrzené je vydání na PC a Mac, ale vydání na PS4 a Xbox One je téměř jisté.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama