CD Projekt Red nevylučuje dalšího Zaklínače
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt Red nevylučuje dalšího Zaklínače

CD Projekt Red nevylučuje dalšího Zaklínače

Michal Burian

Michal Burian

28

Zároveň jsme se dozvěděli, kdy by měl vyjít očekávaný Cyberpunk 2077. <strong>Aktualizováno</strong>.

Reklama

Aktualizace: Rozhovor bohužel pochází z roku 2015, kdy Adam Kicinski z CD Projektu Red mluvil o budoucnosti Zaklínače, jeho slova se ale vztahovala k expanzím třetího dílu. Na potvrzení, že v Polsku budou připravovat nového Zaklínače si tak musíme počkat. Omlouvám se, že jsme tuto skutečnost přehlédli, ale nejsme sami. Stejně tak učinila řada zahraničních magazínů.

Původní zpráva

Zaklínač 3: Divoký hon z května 2015 je společně s dvojicí expanzí (Srdce z kamene a O víně a krvi) považován za jedno z nejlepších RPG. Sága s Geraltem z Rivie vznikla ve skromném polském studiu CD Projekt Red, které se za krátkou dobu dokázalo vyšvihnout mezi nejlepší týmy na světě. Díky velké oblibě Zaklínače má CD Projekt Red na polské burze cenných papírů hodnotu více než miliardu amerických dolarů. Za prvních šest týdnů se prodalo šest milionů kopií Zaklínače 3, v České republice a na Slovensku se v prvním roce prodalo více než 35 tisíc kusů.

Není tak divu, že fanoušci volají po dalším díle. Už dříve jsme byli od tvůrčího celku informováni, že pokud další Zaklínač vznikne, už nebude vyprávět příběh lovce monster Geralta z Rivie. CD Projekt Red ale zároveň mluvil o tom, že dosud neví, zda se někdy do dalšího Zaklínače pustí. Generální ředitel CD Projektu Red si ale myslí, že se jednoho dne k Zaklínači vrátí.

„Je příliš brzy o tom mluvit, ale nezapomněli jsme na tuhle značku, nebylo by to fér vůči fanouškům. Pracovali jsme na tomhle universu více než deset let a já si nemyslím, že by to byl konec,“ řekl Adam Kicinski v rozhovoru po polskou televizní stanici TVN24 BiS.

Dalš informace jsme se od generálního ředitele nedozvěděli. Je to pochopitelné, pokud v CD Projektu Red přemýšlejí nad novým Zaklínače, nebudou o něm v současné době mluvit, aby nestrhávali pozornost. V Polsku potřebují, aby se hráči těšili na jejich jiné RPG - Cyberpunk 2077, který vypadá přinejmenším zajímavě.

Když už je řeč o Cyberpunku 2077, tak CD Projekt Red aktualizoval informace o projektech, na které obdržel státní dotace od polské vlády. Konkrétně jde o zhruba 7 milionů amerických dolarů na realizaci čtyř projektů využívající RedEngine 4 (nová verze jejich technologie). Ty se pravděpodobně týkají právě Cyberpunku 2077. Zajímavá v tomto případě je časová osa - od ledna 2016 a ledna 2017 do 29. června 2019. To znamená, že do 29. června 2019 musí projekty související se státními dotacemi vyjít. CD Projekt Red samozřejmě může požádat o prodloužení lhůty, ale přesto máme alespoň nějaké vodítko.

Cyberpunk 2077 byl oznámen již v roce 2012, moc detailů ale o tomto novém RPG nevíme. Podívejte se na kartu hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama