CD Projekt RED otevírá pobočku ve Vratislavi
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt RED otevírá pobočku ve Vratislavi

CD Projekt RED otevírá pobočku ve Vratislavi

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Tým, jehož jádro tvoří veteráni ze studia Strange New Things, bude vypomáhat s vývojem Cyberpunku 2077.

Reklama

Polské studio CD Projekt RED, které dosud sídlilo ve Varšavě a v Krakově, opět expanduje. Ve městě Vratislav na jihozápadě Polska nyní zřizuje pobočku nazvanou jednoduše CD Projekt RED Wrocław. Tým ve Vratislavi bude pomáhat s vývojem ambiciózního RPG Cyberpunk 2077, jehož existence sice byla formálně oznámena už v roce 2012, ale na plnohodnotné odhalení hry stále čekáme.

CD Projekt RED Wrocław v tuto chvíli sestává z 18 zaměstnanců a jádro týmu tvoří zkušení vývojáři ze studia Strange New Things, kteří se podíleli na vývoji titulů jako Dying Light, Hitman nebo Dead Island. Stejně tak pracovali na sériích Zaklínač a Call of Juarez. Adam Kiciński z vedení CD Projektu však v tiskové zprávě vyjádřil přesvědčení, že rozsah současných a budoucích projektů studia a jeho celkové zaměření přiláká více zaměstnanců.

Adam Badowski, šéf CD Projektu RED a zároveň ředitel vývoje Cyberpunku 2077, dodává, že CD Projekt RED není typický herní vývojář, protože hráči, kreativní svoboda a kvalitní hry mají přednost před obchodem. Vývojáři z Vratislavi přitom tento pohled sdílí a navíc si myslí, že je klíčový pro tvorbu co nejlepších titulů. Navíc věří, že mají dost zkušeností na to, aby udělali z Cyberpunku 2077 ještě lepší hru, jak alespoň tvrdí Paweł Zawodny, šéf vratislavské pobočky.

Na vývoji Cyberpunku 2077 tak nyní pracuje ještě více lidí. Kéž bychom mohli už nyní aspoň zčásti posoudit to, co připravují, ale jak se zdá, na plnohodnotné odhalení očekávané hry, která vychází z populárního papírového RPG stvořeného Mikem Pondsmithem, si budeme muset ještě minimálně pár měsíců počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama