CD Projekt RED skutečně připravuje samostatnou hru gwintu
Gwent: The Witcher Card Game Novinka CD Projekt RED skutečně připravuje samostatnou hru gwintu

CD Projekt RED skutečně připravuje samostatnou hru gwintu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

Očekávání fanoušků se vyplnila, hru pravděpodobně uvidíme na letošní E3.

Reklama

Nedávno jsme se dozvěděli, že CD Projekt RED na letošní E3 nejspíš ukáže nový projekt. Určitě nepůjde o Cyberpunk 2077, na něj je příliš brzo, šanci na odhalení nemá ani další AAA RPG, které má vyjít mezi roky 2017 a 2021. Zbýval tedy zcela nový typ hry, se kterým ještě polští tvůrci nemají zkušenosti. Právě tak byl projekt popsán na březnovém setkání s investory.

Mnoho hráčů ihned začalo očekávat samostatnou hru zaměřenou na karetní gwint, úspěšnou mini-hru ze Zaklínače 3. A jak to tak vypadá, je tomu skutečně tak.

Server Nerdleaks upozornil na to, že si CD Projekt RED před dvěma dny zaregistroval značku Gwent: The Witcher Card Game. Dokonce je k dispozici i logo, přičemž stojí za zmínku, že značka spadá do kategorie videoher a softwaru, takže jde určitě o videohru a ne třeba o fyzické vydání všech karet.

Zbývá otázka, na jaké platformy hra dorazí. A jak se jí bude dařit v relativně přesyceném žánru, kterému, jak se zdá, stále kraluje Hearthstone od Blizzardu.

A jen tak mimochodem, pokud náhodou Zaklínače 3 a okolnosti jeho překladu příliš neznáte a lámete si hlavu nad tím, proč používám termín gwint, když se hra jmenuje gwent, je to jednoduše proto, že v angličtině se karetní hra jmenuje právě gwent, ale už v českém překladu knižní ságy byl použit termín gwint, což je dodržováno i v překladu Zaklínače 3.

„Zjistili jsme totiž, že se o gwintu mluví už v knižní sáze, kde se to v českém překladu jmenuje právě gwint. V překladu hry jsme to kvůli tomu pak přepisovali zpět na i.” Vysvětluje Filip Ženíšek, lokalizační manažer Comgadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama