CD Projekt RED stále neplánuje propracovanější modovací nástroje Zaklínače 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka CD Projekt RED stále neplánuje propracovanější modovací nástroje Zaklínače 3

CD Projekt RED stále neplánuje propracovanější modovací nástroje Zaklínače 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

ModKit je jediným modovacím nástrojem, který má být hráčům k dispozici.

Reklama

Loni v létě nabídnul CD Projekt RED hráčům Zaklínače 3 na PC modovací nástroje v podobě ModKitu. Ten však nenabízí kdovíjak důkladné možnosti úpravy hry, vlastně se omezuje jen na možnost extrahovat a zase zabalit herní soubory, takže hráči mohou povětšinou měnit nanejvýš textury, modely či skripty.

Možnosti ModKitu jsou tak na míle vzdálené RedKitu, modovacímu nástroji Zaklínače 2, který mimo jiné umožňoval i tvorbu zcela nových map nebo questů. Není proto divu, že ModKit modderům Zaklínače 3 nestačí a volají po něčem větším, ideálně na způsob RedKitu. Jak to tak ale vypadá, i nadále mají smůlu.

Komunitní manažer CD Projektu Marcin Momot na oficiálním fóru znovu prohlásil, že ModKit je jedinou sadou nástrojů, kterou hodlá CD Projekt RED hráčům poskytnout a tvůrci nemají plány na vydání čehokoliv dalšího. To samé tvrdil Momot už loni po vydání ModKitu.

Aniž bych chtěl vyvolávat plané naděje, je třeba podotknout, že skutečnost, že tvůrci v tuto chvíli nemají plány na vydání propracovanějších modovacích nástrojů, ještě neznamená, že se jich nikdy nedočkáme. To mi naznačila i designérka prostředí Len de Gracia v rozhovoru, který jsem s ní dělal přímo v CD projektu.

„Nejsem si zcela jistá [jestli se dalších modovacích nástrojů dočkáme], protože by to vyžadovalo spoustu zdrojů a lidi, kteří aktuálně intenzivně pracují na jiných věcech, které chceme dokončit. Možná na to dojde v budoucnu.” Řekla v dubnu de Gracia.

Takže možná. A možná také ne. Už nyní ale CD Projektu trochu ujíždí vlak, protože ať byl RedKit pro Zaklínače 2 sebelepší sadou nástrojů, vyšel natolik pozdě po vydání samotné hry, že o něj řada potenciálních tvůrců nového obsahu nejevila moc velký zájem. Jestli se dalších nástrojů pro modding Zaklínače 3 dočkáme třeba za rok, obávám se, že to bude mít naprosto stejný efekt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama