CD Projekt RED zatím nemá plány na samostatné vydání gwintu
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka CD Projekt RED zatím nemá plány na samostatné vydání gwintu

CD Projekt RED zatím nemá plány na samostatné vydání gwintu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

66

To se ale může změnit, pokud hráči o oblíbenou karetní mini-hru ze Zaklínače 3 projeví velký zájem.

Reklama

Napříč různými novinkami jsem to psal mnohokrát, ale klidně to napíšu znovu. Gwint, karetní mini-hra ze Zaklínače 3, je docela fenomén. Vždy se najde někdo, kdo rád řekne, že ho gwint vlastně nezaujal, ale značná část příznivců Zaklínače si tuhle karetní hru dost oblíbila.

Proto není divu, že se už od vydání Zaklínače 3 z různých míst ozývají hráči, kteří by chtěli gwint vidět jako samostatnou, nejlépe multiplayerovou hru pro PC a mobilní zařízení. Jsou zde i tací, kteří by si gwint chtěli koupit ve fyzické podobě. Dva balíčky gwintových karet jsou sice součástí sběratelské edice Zaklínače 3 pro Xbox One, ale ta je pro naprostou většinu hráčů zcela nedosažitelná a zbytečně nákladná.

CD Projekt RED ale v tuto chvíli nemá žádné plány na vývoj samostatné hry gwintu nebo samostatné vydání fyzického balíčku. Oznámil to jeden z tvůrců gwintu Damien Monnier na oficiálním fóru. To se ale může změnit, když vývojáři uvidí, že mají hráči o takový projekt opravdu velký zájem.

„V tuto chvíli nejsou žádné plány na převedení [gwintu] na iOS a další platformy, ale jen vy máte sílu na to, aby k tomu došlo.”

Na fóru si k tématu přisadil další z vývojářů, Rafal Jaki:

„Abych byl upřímný, záleží to na reakci fanoušků - pokud dojde k silnému tlaku komunity, můžeme o tom interně mluvit. Totéž platí pro krabicovou (tedy fyzickou, pozn. redakce) edici. Takže pokud máte rádi gwint, dejte nám vědět.”

Případný vznik samostatné hry či aplikace gwintu nebo vydání fyzické verze tedy záleží jen na dostatečně silné odezvě hráčů. Téma na fóru, které se gwintem zabývá, má v době psaní této novinky už 41 stran, takže se zdá, že zájem by byl.

Pokud ale i vy patříte mezi ty, kteří by samostatný gwint rádi viděli, nebojte se ozvat na příslušných místech. Čím víc reakcí bude, tím je vyšší šance, že se jednoho dne třeba toho gwintu pro mobily a tablety dočkáte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama