CD Projekt RED zjevně chystá další mobilní projekty
Novinka CD Projekt RED zjevně chystá další mobilní projekty

CD Projekt RED zjevně chystá další mobilní projekty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3
Platformy pkgsrc Desková hra

Nová pracovní nabídka nasvědčuje, že se The Witcher: Adventure Game a Battle Arena dříve či pozdější dočkají mladšího mobilního brášky.

Reklama

Není nijak neobvyklé, že se dozvíme nějaké zajímavosti díky nabídkám pracovních pozic. Koneckonců jeden z důkazů existence Zaklínače 3 ještě před oficiálním odhalením se skrýval právě v pracovních nabídkách. A nyní se podle zcela jiné nabídky zdá, že CD Projekt RED plánuje další projekt určený pro mobilní zařízení. Nebo i více projektů.

Studio totiž hledá někoho na pozici Unity Developer, která spočívá především ve vedení týmu, jenž se zabývá tvorbou vysoce kvalitních, menších her pro mobily a další zařízení.

Podmínky pro získání práce přirozeně zahrnují zkušenosti s Unity enginem, C# a C++ a také porozumění vývoji mobilních her a mobilních operačních systémů, jako je iOS, Android nebo Windows Phone 8. Mezi plusy zase najdeme zkušenost s vydáním jednoho nebo více titulů pro iOS, Android nebo Steam.

Z toho všeho vyplývá, že v CD Projektu plánují vývoj jednoho nebo více mobilních projektů, které by se mohly dostat i na PC. Do této kategorie koneckonců spadá desková hra The Witcher: Adventure Game, která existuje ve verzi pro mobilní zařízení i ve verzi dostupné přes Steam a GOG.com. A také ve fyzické podobě.

Další mobilní hrou od CD Projektu je The Witcher: Battle Arena, MOBA, která na konci loňského roku zavřela své brány, pravděpodobně pro nedostatek zájmu ze strany hráčů.

S oběma projekty CD Projektu pomáhala externí studia, v případě Adventure Game to byl tým Can Explode, v případě Battle Areny studio Fuero Games. Pracovní nabídka ale nasvědčuje tomu, že tentokrát by byl vývoj mobilní hry zcela nebo primárně v režii samotného CD Projektu.

Je určitě zajímavé vidět, že polské studio to s vývojem mobilních titulů nevzdává. Zbývá otázka, co vlastně plánují. Další novou hříčku ze světa Zaklínače? Hru doprovázející Cyberpunk 2077? Nebo snad po vzoru Adventure Game chystají i digitální verzi pen-and-paper RPG The Witcher: Role-playing Game, o níž jsme už nějakou dobu neslyšeli? To je otázka, na kterou zatím nemáme odpověď. V úvahu samozřejmě připadá i zcela nová značka určená primárně pro mobily.

Mimochodem, CD Projekt RED chystá nový vývojářský deník, který bude zaměřený na hudbu Zaklínače 3. Doufejme, že se prostřednictvím deníku dočkáme alespoň nějakých novinek o expanzi O víně a krvi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama