CD Projekt trousí další informace o Zaklínači 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka CD Projekt trousí další informace o Zaklínači 3

CD Projekt trousí další informace o Zaklínači 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

26

Díky včerejšímu pokecu mezi hráči a vývojáři CD Projektu na síti Raptr jsme se dozvěděli pár zajímavých detailů o třetím Zaklínači.

Reklama

V případě nových informací, o které se vývojáři z CD Projektu podělili na síti Raptr, nečekejte žádné šokující odhalení, jde spíš o takové jednohubky, které ale stejně stojí za zmínku.

Z dřívějška už víme, že se s Geraltem podíváme třeba do města Novigrad. CD Projekt uvedl, že se v něm setkáme s půlčíky. Než začnete nadávat, že CD Projekt vykrádá Pána Prstenů, nezapomínejte, že půlčíci se objevili už v Sapkowského knihách, především v povídce Věčný oheň. Ta se odehrává právě v Novigradu a Geralt se v ní setká s půlčíkem Daintym Biberveldtem.

Když už zmiňujeme Sapkowského tvorbu, CD Projekt oznámil, že ve hře potkáme nějaké známé tváře z knih i z předešlých dílů. Bližší detaily jsme se bohužel nedozvěděli, a tak můžeme jenom hádat, kdo to může být. Možností je rozhodně dost. Tvůrci nicméně naznačili, že se snad vrátí Shani. Na otázku, jestli oblíbenou zrzavou medičku uvidíme, odpověděli, že nechtějí zveřejňovat spoilery, že si budeme muset hru zahrát a zjistit, jestli tam je.

Pokud jde o minihry, vrátí se pěstí souboje a novinkou bude vrhání nožů. Vývojáři také potvrdili, že hlavní dějová linka by měla zabrat asi 50 hodin a pokud budete svědomitě plnit i vedlejší úkoly, může se herní doba vyšplhat až na 100 hodin. Taktéž nás ujistili, že neplánují žádná příběhová rozšíření, alespoň ne ty placená.

Jinak řečeno, po vydání nehodlají příběhovou linii rozšiřovat a veškeré DLC, které se tak očividně zaměří spíš na ostatní aspekty hry, budou zdarma. Nedošlo však k upřesnění platforem, takže radši stále počítejte s dřívější informací, že na PC budou DLC určitě zdarma a na konzolích o to bude CD Projekt také usilovat, ale zaručit to nelze.

Proměnou projde i soubojový systém. Máme očekávat flexibilnější kameru, která za všech okolností zabere vše, co je během boje pro hráče důležité, a také rozšíření znamení. Každé znamení bude mít nyní alternativní účinek, třeba klasický Aard bude fungovat nejen jako přímý útok, kdy odhodíte konkrétního protivníka, ale i jako plošné kouzlo.

Vadilo vám v Zaklínači 2 zpracování inventáře? Určitě jste nebyli sami. Toho si je naštěstí CD Projekt vědom, a tak se můžeme těšit na mnohem víc přívětivý a intuitivní inventář.

Stejně tak se můžeme těšit i na další trailery a hlavně na gameplay videa. Čím blíže prý budeme vydání, tím víc materiálů uvidíme. Nezbývá než doufat, že se o nějakou gameplay ukázku podělí co nejdříve.

Připomínáme, že Zaklínač 3: Divoký Hon vyjde v roce 2014 pro PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama