CD Projekt vysvětluje, proč vlastní ochrannou známku pro Cyberpunk
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt vysvětluje, proč vlastní ochrannou známku pro Cyberpunk

CD Projekt vysvětluje, proč vlastní ochrannou známku pro Cyberpunk

Michal Burian

Michal Burian

26

Vývojáři Zaklínače se chrání před nezákonným jednáním nekalé konkurence.

Reklama

Fanoušci polského studia CD Projekt Red se v tomto týdnu dozvěděli, že si vývojáři Zaklínače zaregistrovali ochrannou známku pro název Cyberpunk. V ten moment se začali ptát, proč k tomu došlo, když vývojáři pracují na hře s názvem Cyberpunk 2077.

V návaznosti na to se začaly objevovat nejrůznější spekulace. Někteří se domnívali, že CD Projekt Red změnil název hry a vypustil číslo, zatímco jiní v tom viděli možný prequel. Další potom nekalé praktiky, protože cyberpunk (česky kyberpunk) je podžánr science fiction, který se běžně používá.

Aby CD Projekt Red zamezil dalším dohadům, rozhodli se zástupci vydat oficiální prohlášení. V něm vysvětlují, proč vlastní ochrannou známku pro název Cyberpunk. Podle jejich slov se k registraci rozhodli, aby chránili svou budoucnost.

„Registrací se chráníme před nezákonným jednáním nekalé konkurence. Kdybychom se někdy rozhodli vytvořit pokračování, existovala možnost, že bychom nemohli hru pojmenovat Cyberpunk 2078 nebo Cyberpunk 2. Pokud by si někdo jiný tuto značku v budoucnu registroval, mohl by nám zakázat vydat jakékoliv expanze do hry, vytvořit další titul pod názvem Cyberpunk,“ vysvětluje CD Projekt Red.

Ochranná známka Cyberpunk nebude mít vliv na hry, které se v tomto podžánru science fiction budou odehrávat. Pokud by ale někdo chtěl vydat hru, která by v názvu obsahovala slovo Cyberpunk, tvrdí CD Projekt Red, že by k porušení došlo pouze v případě, kdy by název hry mohl mást zákazníky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama