CD Projekt zastavil pronásledování pirátů
Novinka CD Projekt zastavil pronásledování pirátů

CD Projekt zastavil pronásledování pirátů

Michal Burian

Michal Burian

10

Přiznávají, že někdo může být omylem obviněn z pirátství Zaklínače 2.

Reklama

Polská firma CD Projekt si své hry velmi hlídá. V případě Zaklínače 2 se rozhodla pro nezvyklé opatření. Najmula si právnickou firmu, která měla hlídat servery s nelegální verzí Zaklínače 2 a trestat všechny, kteří si hru stáhli; zaslali dopis s pokutou (911,80 euro), pokud nezaplatil tak předvolání k soudu.

Komunita okolo akčního RPG titulu se ovšem obávala, že se to může stát také nevinnému hráči, jenž vlastní originální kopii hry. CD Projekt obavy prozkoumal a nakonec uznal, že komunita má pravdu.

"CD Projekt se rozhodl ukončit identifikaci a kontaktování předpokládaných pirátů, a to i přesto, že jsme si jisti, že žádnému z našich fanoušků, který vlastní hru legálně, nepřišel dopis s žádostí o náhradu škody za porušování autorských práv," nechal se slyšet Marcin Iwinski, spoluzakladatel studia.

"Vážíme si fanoušků našich her a komunity natolik, že nebudeme riskovat možnost, že bychom někdy mohli zaslat mylné obvinění."

"Naši fanoušci vždycky byli a budou naší největší prioritou. Jsme hrdí na to, že všichni víte, že vás posloucháme a bereme si vaše nároky k srdci."

Může se zdát, že CD Projekt boj proti pirátům vzdal, což Iwinski odmítá a dodává, že hráči nesmí být vůči pirátství lhostejní.

"Bolí to vývojáře, bolí to průmysl jako celek. I když jsme odpůrci protipirátských ochran ve hrách, protože nevěříme, že mají nějaký vliv na snížení pirátství, stále nedopustíme, aby se naše hry šířily nelegálně."

"Potřebujeme, abyste nám pomohli. Nasloucháme vám a snažíme se vám vyhovět. Nebuďte lhostejní k pirátství. Pokud vidíte, že váš kamarád hraje warez hry, řekněte mu, že tímto ubližuje vývojářům. Kupujte si hry legálně, podporujete tím tvůrce, kteří pro vás budou moci dělat dobré hry. Pokud nebudete platit za hry, nebudeme schopni pro vás vyvíjet skvělé tituly."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama