Červnové prodeje v českých herních obchodech
Diablo 4 Novinka Červnové prodeje v českých herních obchodech

Červnové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Diablo IV ukázalo svou dominanci.

Reklama

České herní obchody Xzone a JRC jako již tradičně zveřejnily své žebříčky nejprodávanějších her za uplynulý měsíc. V tomto případě se jedná o prodejně nejúspěšnější tituly za červen. Asi málokoho překvapí, že se nejvíce dařilo Diablu IV. Slušné prodeje ale zaznamenalo také Final Fantasy XVI či v květnu vydaná The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Xzone

V Xzone se hned za Diablem IV umístilo Final Fantasy XVI, které na třetí pozici doplnila starší PlayStation exkluzivita God of War Ragnarök. Na dalších místech najdete tituly jako The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Horizon: Forbidden West, GTA: The Trilogy – The Definitive Edition nebo Street Fighter 6.

„Červnový žebříček ovládlo dlouho očekávané Diablo IV. Pekelné RPG, které vyšlo stylově 6. 6., se udrželo na špičce po celý červen a neohrozil ho ani přírůstek další populární série Final Fantasy XVI. Na pomyslné bronzové příčce skončila loňská PlayStation exkluzivita, oceňovaný God of War: Ragnarök, která hráče a hráčky nalákala akční cenou pod tisíc korun. Slevová akce se do TOP 10 promítla i na dalších pozicích, kdy se mezi nejprodávanější hry dostaly tituly Horizon: Forbidden West, GTA: The Trilogy – The Definitive Edition a Death Stranding. Čtvrté místo ulovila květnová novinka The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom,“ dodávají zástupci Xzone.

Červnové prodeje v českých herních obchodech

Xzone po vzoru předchozích měsíců zveřejnilo také žebříček nejprodávanějších konzolí. Zatímco v květnu se i díky vydání nové Zeldy nejvíce prodávalo Nintendo Switch, tak v červnu otěže převzal PlayStation 5. Konkurenční Xbox Series X se tentokrát umístil na čtvrtém místě.

Červnové prodeje v českých herních obchodech

JRC

Také v JRC čelo žebříčku za červen okupuje Diablo IV, které na druhém místě doplňuje stále populární FIFA 23 a únorový hit Hogwarts Legacy. Další pozice obsadily tituly jako The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Minecraft, Grand Theft Auto V, Final Fantasy XVI či F1 23.

„Série je pro spoustu hráčů srdcovkou, nové pokračování se navíc povedlo. Je pravděpodobné, že se Diablo IV nějakou dobu udrží mezi nejprodávanějšími hrami,“ dodává k úspěchu čtvrtého Diabla Petr Kratochvíl z JRC.

Červnová TOP 10 českých hráčů v JRC:

  1. Diablo IV
  2. FIFA 23
  3. Hogwarts Legacy
  4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  5. Minecraft
  6. Grand Theft Auto V
  7. Final Fantasy XVI
  8. F1 23
  9. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  10. God of War Ragnarök
Červnové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama