Česká strategie Imperiums: Greek Wars dostane rozšíření
Novinka Česká strategie Imperiums: Greek Wars dostane rozšíření

Česká strategie Imperiums: Greek Wars dostane rozšíření

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC

Prožijte dobu Alexandra Velikého.

Reklama

Český vývojářský tým Kube Games koncem července minulého roku vypustil do světa svou 4X strategii Imperiums: Greek Wars, která nabízela bohaté možnosti v nastavení, propracovanou diplomacii a obchod či velký výběr národů, ale také trpěla na různé problémy, jako je třeba nepřehledné uživatelské rozhraní či špatná optimalizace.

Naši recenzi na hru naleznete zde, kdy v té době verdikt zněl takto:

"Imperiums: Greek Wars je až příliš ambiciózní variace na populární sérii Civilizace. Všechny mechaniky jdou opravdu do hloubky, přesto to ale není směr, kterým se dle mého měli vývojáři vydat. Nepřehledné UI a nehezky vypadající grafika také mohou někoho odradit. Samotná komplexnost ubírá na zážitku nejvíc, protože je všechno tak překombinované, že už samotné hraní zkrátka není zábavné. Tudíž žádné „Ještě jeden tah“ tady nečekejte."

Jestli vás ale hra i přesto oslovila a strávili jste u ní mnoho hodin času, tak by vás mohlo zajímat, že již brzy dorazí rozšíření Age of Alexander.

To bude navazovat na základní titul, kdy se stanete součástí obrovského střetu, v němž se můžeme pokusit zastavit Alexandrovo válečné tažení, případně se v něm zhlédnout a zasloužit si přezdívku "Veliký".

Všechny snahy se budou odehrávat na obrovské mapě, kde nebude chybět Kartágo, Persepolis, Alpy či nilská delta. Zde budete ovládat jeden z 18 států, mezi nimiž naleznete stepní kmeny i ty nejmocnější říše, kdy bude jen na vás, jakou cestu zvolíte.

Společně s tím dorazí i několik nových mechanik, které se projeví v různých aspektech hraní. Budete tak využívat různé specializace, abyste maximalizovali výnosy ze surovin a zdrojů, případně posílat vyslance na cizí dvůr, kde se pokusíte získat vliv. Zapomenout byste ale neměli ani na výstavbu provinčních center, čímž snížíte korupci. Z pohledu vojenského posléze dostanete nově možnost demobilizovat jednotky, čímž ulevíte ekonomické stránce státu.

DLC naleznete na Steamu, kam 7. října dorazí.

Pokud ale chcete ušetřit, můžete si dodatek předobjednat na této stránce, kde vás aktuálně vyjde na 13,99 USD (310 Kč) a navíc vývojáře podpoříte napřímo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama