České LostHero se pochlubí silným příběh, kooperací a souboji inspirovanými Dark Souls
Novinka České LostHero se pochlubí silným příběh, kooperací a souboji inspirovanými Dark Souls

České LostHero se pochlubí silným příběh, kooperací a souboji inspirovanými Dark Souls

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy Windows PC

Nejprve ale potřebuje podporu fanoušků na Startovači.

Reklama

V naší malé, malebné zemi vznikla a vzniká celá řada zajímavých her, které se prosazují i za hranicemi. Po jejich bok by se v budoucnu mohl postavit LostHero. Pavel Jiří Strnad má sen vytvořit nové české RPG zahrnující silný příběh, skvělý soubojový systém inspirovaný Dark Souls, kooperaci pro čtyři hráče a editor map.

Pár hráčů si mohlo LostHero již vyzkoušet a jejich dojmy byly veskrze pozitivní. Proto se Strnad rozhodl zamířit na Startovač, kde stanovil cíl vybrat 100 tisíc korun, což nepokryje ani měsíc vývoje. Ten stojí několik stovek tisíc. Crowdfunding tak funguje spíše pro ověření, zda mají lidi o takovou hru zájem.

Pavel Jiří Strnad si představuje, že vytvoří akční RPG s férovými souboji, jejichž podstatou není hráče vést cestou předem učenou tvůrcem, ale umožnit mu projít hru různými způsoby. Do toho silný příběh, který k hráči promlouvá tím, co hráč ve hře dělá, spíš než přehršel textů v dialozích postav. Hrou budete moci projít sami, případně ve spolupráci s až třemi kamarády. A na závěr editor pro vytváření vlastních map a jejich následné, jednoduché sdílení.

Vývoj je v plenkách. Na výstavách ukazuje studio svůj projekt v rané verzi a prezentuje především temné fantasy prostředí a drsné boje na blízko. Z toho důvodu není hotov scénář. „Je napsaný příběh toho, co se stalo předtím, než začala hra. Tahle první hra se odehrává ve světě Lost Wardenia. Ve hře jsou tři hlavní rasy: Ratkini, to jsou původní primitivní obyvatelé téhle planety. Naboru, kteří se ve Wardenii skrývají před svými nepřáteli. A to jsou Skelletoni, kteří byli vyslaní Naboru zničit a dobýt od nich artefakt, který Naboru ukrývají. Na okraji toho všeho se pohybuje tajemný řád mnichů, který uctívá pradávné Hilgardi. Hráč se ve Wardenii objeví v okamžiku, kdy drama mezi jednotlivými rasami vrcholí.

A tím vlastně celý náš příběh končí. To, jak nakonec dopadne, záleží jen na hráči a na tom, co s hrou udělá. Hráč má s každou rasou nějaký vztah, a když například zachrání krále Naboru z vězení, zlepší se jeho vztah s Naboru, ale podstatně tím utrpí jeho vztahy s Ratkiny, kteří krále věznili, a sice méně, ale přesto se tím zhorší vztahy se Skelletony, nepřáteli Naboru.

Podstatné je, že žádná z ras není ani úplně dobrá, ani úplně špatná. U každé lze pochopit, co dělají a proč.

Konec je otevřený. Jedním extrémem je uzavření míru mezi všemi rasami, ale stejně tak je možné všechny rasy téměř vyhubit,“ píše autor na Startovači.

Tak co, podpoříte LostHero a popostrčíte vznik nového českého RPG?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama