České Mashinky nejprodávanější hrou na Steamu v našem regionu
Mashinky Novinka České Mashinky nejprodávanější hrou na Steamu v našem regionu

České Mashinky nejprodávanější hrou na Steamu v našem regionu

Michal Burian

Michal Burian

23

O budovatelskou strategii je v současné době větší zájem než o Playerunknown's Battlegrounds nebo Shadow of War.

Reklama

V pátek odpoledne po dlouhých osmi letech vývoje vyšla na Steamu vlaková strategie Mashinky. V současné době je hra v předběžném přístupu, ale už stihla zaznamenat jeden velký úspěch. Mashinky jsou aktuálně nejprodávanější hrou na Steamu v našem regionu. Minmálně u nás dokázaly předstihnout i survival onlinovku Playerunknown's Battlegrounds nebo zítra vycházející akční adventuru Middle-earth: Shadow of War. V celkovém žebříčku nalezneme Mashinky na nižších pozicích.

Jak vidno, na trhu podobná hra dost chyběla. Nemáme sice k dispozici oficiální čísla, ale podle SteamSpy si Mashinky koupilo přes pět tisíc hráčů. Plus/mínus dva tisíce hráčů. Honza Zelený je tak jistě spokojen a může s radostí pokračovat ve vývoji svého klenotu. Plná verze je v plánu nejdříve na rok 2019. Early Access verze obsahuje dvě ze sedmi historických epoch, 7 průmyslových budov, 8 lokomotiv a 16 různých vagonů a tři herní módy: Konstrukční, Realistický 3D a pohled cestujících / strojvedoucího.

„Mashinky jsou strategickou hrou s železniční dopravou. Cílem hry je vytvořit svoje železniční impérium na procedurálně generované mapě napříč 7 historickými epochami od období páry až po supermoderní magneticky nadnášené soupravy. Hra je unikátní symbiózou realistické grafiky a čtverečkovaného konstrukčního světa, to vše s pravidly připomínajícími deskové hry.

Hráč se na začátku každé mapy stává vlastníkem malé dopravní společnosti na začátku 20. století. Jeho úkolem je dovážet zboží a cestující pomocí plánování a stavění tratí ve složitém terénu, nakupování a vynalézání nových druhů lokomotiv, vagónů, staničních budov a železniční infrastruktury. Musí obstát proti ekonomickým pravidlům a vydělat co možná nejvíce převážením pasažérů do měst, nebo zboží mezi mnoha na sebe navazujícími odvětvími průmyslu.“

Pokud vás hra Mashinky zaujala, koupíte ji v našem obchodě Xzone.cz za 599 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama