České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...
Novinka České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...

České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...

Redakce

Redakce

3

Konečně mám trochu času, sedím u kompu a koukám, co si zahraju. Dal bych si nějakou onlajnovku, tak zkouším google. Projíždím hry a koukám, co je nového. Je jich spousta!

Reklama

Ani nevím, na kterou hru kliknout, co dřív zkusit? Asi to znáte. No, a náhle si v té záplavě her všimnu jedné, která je od českých tvůrců. To mě zaujalo, tak klikám...

Na titulní stránce je zlatý rytíř s mečem, v ruce drží useklou skřetí hlavu a z ní kape krev. Aáá sakra, tady asi půjde do tuhého! Ale to je dobře, krev mám rád :-) Klikám na registraci, zadávám svůj nick a už jsem ve hře.

Zvuky a český dabing

Po registraci dostanete svůj hrad, hrdinu a dva zbrojnoše. Tak zkusmo klikám na hrdinu a hele, ozvalo se „Ano pane?!“ On na mě mluví, a pěkně česky! Super. To se mi líbí, znovu a znovu na něj klikám a bavím se nad originálními hláškami. Pak kliknu na zbrojnoše a do kolen mě dostala jeho naštvaná hláška: „Stojím tu jak ponocný! Dal bych si korbel piva!“

Hlášky jsou skvělé a všechny postavy ve hře jich mají desítky. Skřeti šišlají, trpaslíci mluví s hrdelním moravským přízvukem a draci mocně řvou. Pokud jsou jednotky vaše, mluví s vámi uctivě. Avšak pokud jsou ve vlastnictví jiného hráče, tak vám nadávají, že je otravujete a co si to dovolujete na ně klikat. Zkrátka to musíte slyšet!

O čem hra je

Asi bych měl, když jsem to neudělal na začátku, popsat hru obecně. Hra se jmenuje Pán Hradu, je to mix strategie a RPG ve fantasy světě Pána Prstenů. Hraje se v prohlížeči, nic se neinstaluje. Hra je zdarma, jde hrát v pohodě bez placení, mám to vyzkoušeno. Za kredity, které se dají ve hře vydělat, si můžete koupit VIP účet nebo hrdinu čaroděje. A právě trénování hrdiny a shánění nejlepších artefaktů je středobodem celé hry. Hrdina za zkušenosti získané v boji získává extra schopnosti, jako je léčení nebo zuřivost, a máte-li čaroděje, pak můžete vyvolat obrovského elementála nebo seslat kouzlo Ohnivé peklo. A to je mazec!

Co je cílem hry

Cílem hry je postavit zlatý hrad. Ale k tomu je cesta dlouhá... Začínáte s pobořeným hrádkem, který jste zdědili po svém zesnulém otci, stavíte okolo něj domy, studny, kasárny a tak dále až zastavíte celou stavební plochu okolo hradu. Čím vyšší level hradu postavíte, tím lepší máte budovy a jednotky. A že budou třeba! Protože ze skřetího doupěte neustále vylézají noví a noví skřeti a útočí na hrad a tak se hrdina a zbrojnoši mají co ohánět, aby zabránili vyplenění vašeho milovaného království.

Jako nováček asi stačíte postavit jen bronzový hrad (nebo dokonce stříbrný), ale i tak dobře, i za ten vám systém vyplatí kredity a tak budete mít v dalším věku za co utrácet. Celý herní věk trvá okolo 80 dnů, pak je restart a jede se opět od začátku. Ale nebojte se, vytrénovaný hrdina a jeho výzbroj vám zůstane, takže máte výhodu do startu a zvládnete toho mnohem víc.

České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...
České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...
České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...
České ručičky umí: onlajnovka co chytne a nepustí...

Hraní v klanu

Můžete hrát sami za sebe a plnit desítky úkolů, které vám dá váš rádce. Nebo, pokud chcete, můžete vstoupit do klanu a bojovat za něj v klanových válkách a plnit obtížné klanové úkoly. I to je možnost.

Přál bych vám zažít pořádnou klanovou bitvu, ve které bojují stovky vojáků, skřetů, trpaslíků, obrů a draků a těla mrtvolek totálně pokryjí celou mapu tak, že ani není vidět tráva, a do toho se na bojiště hrnou stále další a další jednotky na smrt... To nejde popsat, to se musí zažít!

Za sebe dávám hodnocení 9 z 10 a loučím se s přáním „Jen více takových českých her!“

Zaujalo vás to? Hru si můžete vyzkoušet na: www.PanHradu.cz

Odkazy: Wikipedia , Novinky.cz (hodnocení 8 z 10), Klanové stránky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama