Český psychoterapeut přirovnal Fortnite k heroinu
Fortnite Novinka Český psychoterapeut přirovnal Fortnite k heroinu

Český psychoterapeut přirovnal Fortnite k heroinu

Michal Burian

Michal Burian

24
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Prý je battle royale hra od Epicu stejně návyková.

Reklama

Spousta studií dokázala, že hry jsou prospěšné. Hráči mají rychlejší reakce, procvičují častěji logické myšlení atd. Ovšem čas od času se najde někdo, kdo si to nemyslí a ostře proti videohrám vystupuje. Velká česká média se toho často chytají a očerňují hry, což není dobře. Když totiž někdo dá prostor jedné straně, bylo by vhodné říct i názor někoho jiného. To ale DVTV bohužel neudělala.

V pořadu známého moderátora Martina Veselovského (a Daniely Drtinové) vystoupil český klinický psycholog a psychoterapeut Jan Kulhánek, který přirovnal battle royale hru Fortnite od Epic Games k heroinu. Prý je stejně návyková. K tomu dodává, že se již setkal s klienty, kteří jsou závislí na videohrách - děti byly přivedeny rodiči za uši, na Fortnite konkrétně ne. Dle něho Fortnite přesáhl mez hry, děti tančí tanečky z této hry i ve školách apod.

Na Fortnite má vznikat závislost snadněji než na jiných hrách, říká psychoterapeut s tím, že je to z důvodu několika věcí: je rychlá, je akční a je zdarma. Podle jeho slov by neměly být hry hlavním zdrojem zábavy pro nikoho - zvyšuje to jejich toxicitu, vypnou pozornost pro cokoliv jiného. S tím souhlasíme, ale nemyslíme si, že lze takto přirovnávat hry k heroinu.

Redaktoři Zingu hrají hry již spoustu let. Já osobně od svého brzkého mládí, již přes 20 let a rozhodně nejsem závislý na hrách. Spíše mám jiný problém, jsem workoholik :-D Ale jak se říká, nic by se nemělo přehánět, a to platí i u videoher.

Jaký názor na to máte vy?

Fortnite Battle Royale je free-to-play hra dostupná na PC, PlayStationu 4, Xboxu One, Nintendu Switch a mobilech s iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama