Čeští tvůrci vybírají peníze na hru, která se inspiruje studiem Ghibli
Novinka Čeští tvůrci vybírají peníze na hru, která se inspiruje studiem Ghibli

Čeští tvůrci vybírají peníze na hru, která se inspiruje studiem Ghibli

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

3
Platformy Nintendo Switch Switch Windows PC

Od pátku lze podpořit kampaň na Kickstarteru.

Reklama

Pokud máte rádi animátorské studio Ghibli a fandíte českým vývojářům, chystá se hra právě pro vás. Menší české studio Wekthor už dva roky dělá na pixelovém fantasy RPG s názvem Dragon’s Wandering Tavern, které vás zavede do tajemného lesa plného zázraků, roztomilých postav, ale také temných duchů.

Od pátku bude dostupná kampaň na Kickstarteru, kterou pak naleznete na tomhle odkazu. Cílem je vybrat 70 tisíc dolarů (bezmála 1,7 milionu korun) a k získání verze pro počítač stačí přihodit 20 dolarů, tedy skoro 500 korun. Ti rychlejší budou mít navíc i variantu pro Nintendo Switch.

Hlavní role se v téhle 2D barevné hře ujal drak Dangoru, kterého vychovala dvojice mývalů. Stejně jako oni se živí obchodem, ale zároveň se občas ztratí v myšlenkách nad tím, odkud vlastně pochází… A tak se vydá na cestu i s kouzelnou krosnou na zádech, která se umí proměnit v malou hospůdku. V ní pak hoduje se svými přáteli, které po cestě potká.

Hra obsahuje podle tvůrců i české vlivy a narazíme v ní třeba na babu Jagu nebo hlídacího vlka jménem… Vlck. Inspirace filmy od japonského studia Ghibli je vidět už z fotek.

Čeští tvůrci vybírají peníze na hru, která se inspiruje studiem Ghibli

Dragon’s Wandering Tavern by měla být hlavně odpočinková hra a tvůrci se podle svých slov inspirovali například sérií Animal Crossing nebo obecně tituly, které se nezaměřují na souboje. Okolí lesa se každou noc magicky proměňuje a vaším úkolem bude nejen řešit jeho problémy a obchodovat s vedlejšími postavami, ale obstarávat si i jídlo. Například z obživlých rostlin, které budete muset trochu přemlouvat, aby vám daly třeba svoje dřevo. Hra by měla podle předběžných plánů vyjít v příštím roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama