Cestou necestou na E3 2011: Battlefield 3
Speciály Battlefield 3 Článek Cestou necestou na E3 2011: Battlefield 3

Cestou necestou na E3 2011: Battlefield 3

Jan Kotrba

Jan Kotrba

51

Výstava E3 se blíží, pojďte se společně s námi podívat, co prozatím víme o Battlefield 3 a co můžeme očekávat v červnu nového.

Reklama

Odhalí E3 pravou tvář války?

V červnu se uskuteční jedna z největších akcí světové herní scény a naše redakce už se nemůže dočkat nejžhavějších novinek o peckách nadcházející sezóny. Jedny z nejočekávanějších informací jsou pak bezesporu ty o novém počinu studia DICE. Správně, řeč je o nejnovějším dílu série Battlefield nesoucí hrdé číslo 3.

Co zatím víme

Battlefield 3 by měl být prvním plnohodnotným pokračováním série od roku 2005. Ačkoliv díly Bad Company přinesly do rodiny revoluční engine Frostbite a s ním i tolik vychvalovanou destrukci, stále se jednalo spíše o zpestření a nikoliv plně použitelný taktický prvek. Battlefield 3 má oproti tomu vypustit na herní obrazovky monstrum s názvem Frostbite 2.0, který slibuje realisticky pojaté destrukce plné tříštícího se skla, kouře, prachu a trosek létajících všude okolo. Průměrný objekt v Bad Company 2 měl 25 zničitelných částí, kdežto průměrný dům vymodelovaný ve Frostbitu 2.0 by měl mít až 400 částí. To znamená mnohem lepší možnosti včetně dělání menších děr do zdí či možnosti konečně odpalovat podlahy (anebo taky větší domy, ale buďme optimisté).

12 minut z hraní

Právě tolik nám vývojáři zatím ukázali. Gameplay plný výbuchů, mrtvol, větracích šachet a tolika vystřílených nábojnic, že z nich některé mariňáky museli vyhrabávat polní lopatkou, už jistě všichni viděli, ale shrňme si pár zajímavých informací, které se k nám zatím donesly. Herní příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Píše se rok 2014 a vy se svou jednotkou se ocitáte na hranicích Iráku. Ano na Blízkém východě se to už zase bije a vy budete s velkou pravděpodobností celou situaci zažehnávat s útočnou puškou v ruce. Na tak těžkou práci samozřejmě nebudete sami, kromě věrných spolubojovníků vybavených zcela novou umělou inteligencí (zda jim to pomůže něco trefit, zatím netušíme), budete moci do boje povolat i svého kamaráda v kooperativním módu.

A co multiplayer?

DICE zatím o možnostech této části hry příliš mnoho neprozradili. Čeká nás tedy velký třesk právě na E3? Bude nám odhalena úžasná kombinace zničitelného prostředí a strategických prvků? My v redakci v to upřímně doufáme a pro ukrácení čekání se s vámi podělíme o již známé informace o této části hry. PC verze hry by měla na jednom serveru pojmout až 64 hráčů. Konzole jsou na tom o poznání hůř. Zatímco PC hráči se budou moci pochlubit velkými mapami, kde proti sobě budou bojovat týmy čítající až 32 lidí, konzoláři si budou muset vystačit s menšími verzemi map a dvanácti hráči v jednom týmu.

Stinnou stránkou pro PC hráče pak bude větší náročnost na hardware. Už jenom informace o tom, že Frostbite 2.0 engine nebude podporovat DirectX 9 nepotěší majitele starších grafických karet a operačních systémů a nároky na CPU si netroufáme vůbec odhadnout (akorát tiše doufáme, že nám budou stačit slušná čtyř jádra). Jedinou další věc, kterou o multiplayeru zatím víme, je prohlášení tvůrců, kteří jasně řekli „tohle není Battlefield 2“. Co si pod tím ale máme představit už nám, ale neprozradili a můžeme pouze spekulovat. Skutečně dostaneme k dispozici svátý grál FSP her v podobě plně zničitelné městské zástavby, nebo tato meta zůstane i nadále nepokořena? E3 odhalí víc a my budeme u toho, abychom vám mohli podat aktuální informace. Vy zatím leštěte analogy a myši, protože velice brzo přijde válka i na vaši obrazovku.

Pokud nemáte Battlefield 3 předobjednaný, doporučujeme vám náš obchod Xzone.cz, kde získáte exkluzivně psí známku s vaším jménem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama