Cestou necestou na E3 2011: Mass Effect 3
Speciály Mass Effect Článek Cestou necestou na E3 2011: Mass Effect 3

Cestou necestou na E3 2011: Mass Effect 3

Michal Maliarov

Michal Maliarov

10

Nabízíme vám třetí díl předvýstavního seriálu, ve kterém se zaměříme na ty nejočekávanější hry letošní E3. Na pořadí dne je, jak jinak, sci-fi Mass Effect 3.

Reklama

V letošním roce se chystá opravdu nespočet kvalitních her. Jsou ale tituly, které každému téměř visí na jazyku a hráči počítají dny do jejich vydání. Ano, mluvíme samozřejmě o Battlefield 3, Uncharted 3, Zaklínači 2 či L.A. Noire. Zatímco některé budou v obchodech co nevidět, na další si ještě nějakou dobu počkáme. A na co jiného si můžeme posvítit, než na epické zakončení sci-fi trilogie od mistrů z BioWare?

Co zatím víme

Díky květnovému vydání Game Informeru a úniku pozdějších informací vlastně o poslední naději lidstva a boji proti Reaperům víme docela dost. Nenažrané stroje podnikají rychlou invazi na Zem hned na začátku třetího dílu a je na Shepardovi, aby nahromadil ty nejhustší a nejnařachanější zabijáky v celé galaxii a útok odvrátil. Cerberus je zpět, tentokrát ale na opačné straně barikády. O jeho motivech však pomlčíme.

Třetí díl by měl také zahrnovat více tradiční RPG prvky, než tomu bylo u akčnějšího druhého dílu, čímž máme na mysli především více propracovaný strom schopností a přizpůsobování inventáře. Každá postava má nyní svůj vlastní útok nablízko a překopán byl i systém krytí. BioWare zkrátka zapracovalo na detailech, které mnohým chyběly, případně je otravovaly a v zásadě hru vypulírovalo. Nakonec víme, že se vrátí tajemný Illusive Man, Liara a přeživší z Vermire (buď Kaiden, nebo Ashley).

Multimediální obsah

Když nepočítáme čerstvou galerii, jediným multimediálním obsahem, ze kterého můžeme čerpat poznatky je debutový trailer. Z toho sice slintají mnozí, jako zdroj informací však poslouží hodně skromně. Víme, že bude na Zemi bordel jako nikdy, víme, že Shepard přispěchá na pomoc, a také víme, že to bude nářez.

Co očekávat na E3?

Nyní, když byl Mass Effect 3 odložen an začátek příštího roku je dost možné, že se marketingový cyklus musí o něco více natáhnout, což vyústí v méně informací, než se původně plánovalo. O samotné hře už toho víme dostatečně, a tak jediné, co opravdu chceme vidět je samotná hra v akci. Během E3 dema zajisté uvidíme nový systém soubojů, ovládací schéma i nějaké ty nové schopnosti.

Hodně nás zajímá novinka v podobě rekrutování civilistů. Budeme si moci vybrat kohokoliv, nebo budou postavy, které se k nám přidají (nebo zhynou) předem dané? Je dost možné, že si BioWare tuto libůstku nechá na potom, ale šance tu je. A jak už jsme zmínili výše, nejvíce se těšíme na návrat ke tradičnímu RPG v podobě pořádného stromu schopností a přizpůsobování zbraňového arzenálu.

Nakonec každý správný fanoušek série chce vědět úplný seznam vracejících se postav, jelikož je prozatím známa pouze hrstka vyvolených. Co se ukáže na výstavě ale nakonec zjistíme až v červnu. Těšme se.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama