Chcete Doom 2 na původních disketách od Johna Romera? Připravte si 70 tisíc
DOOM 2: Hell on Earth Novinka Chcete Doom 2 na původních disketách od Johna Romera? Připravte si 70 tisíc

Chcete Doom 2 na původních disketách od Johna Romera? Připravte si 70 tisíc

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

Sběratelé se na eBay perou o pětici disket, které nabízí sám John Romero.

Reklama

Patříte mezi sběratele a opravdové fanoušky nesmrtelné série Doom? Pak by vás mohla zaujmout nabídka na serveru eBay, díky níž můžete získat Doom 2 z roku 1994, a to ve verzi 1.7 a na pětici původních 3,5palcových disket. Nejde však o ledajaké diskety, jejich prodejcem je totiž John Romero, legendární designér a veterán z id Software, který se na vývoji Dooma 2 značnou měrou podílel. A nejen na něm.

Fakt, že jde o Dooma 2 přímo od Johna Romera, který navíc nabízí, že diskety sám podepíše, se přirozeně podepsal na nemalém zájmu. Původní cena byla stanovena na 10 amerických dolarů. V době, kdy o nabídce začaly informovat velké zahraniční servery, se vlivem příhozů vyšplhala až na 700 nebo 900 dolarů. V době psaní této novinky září na eBay neuvěřitelných 3100 dolarů, v přepočtu více než 70 tisíc Kč.

Dá se očekávat, že přihazující nemají o Romerův poklad zájem z důvodu vidiny hraní. Doom 2 se dá dnes pořídit za pár šupů na prakticky libovolném digitálním obchodě, spustíte ho mnohem snažším způsobem než instalací z pěti disket a kdo koneckonců ještě dneska vlastní disketovou mechaniku? Sběratelství je ale vášeň. Nákladná vášeň.

Jestli tedy máte zájem, rozbijte prasátko (nebo spíš pořádně velké prase) a upalujte na eBay, protože čas na přihození se krátí, momentálně zbývají zhruba tři hodiny do ukončení aukce. Je však třeba podotknout, že Romero prodává jen a pouze pět disket bez původní krabičky nebo jiného příslušenství.

Můžeme se určitě ptát, proč se John Romero rozhodl prodat jedno ze svých nejmilovanějších dětí. To bohužel nevíme. K takovým akcím obvykle dochází z důvodů podpory charity, na jejíž konto jde výdělek z aukce, ale v tomto případě není nikde o charitativních účelech ani zmínka. Možná chtěla Dooma 2 vyhodit během nějaké úklidové horečky Romerova žena Brenda Romero, taktéž známá herní designérka, a tak ho raději prodal. Nebo tím chce financovat vývoj své nové hry. Kdo ví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama