Chystá se demoverze Dead Space 2
Dead Space Novinka Chystá se demoverze Dead Space 2

Chystá se demoverze Dead Space 2

Michal Burian

Michal Burian

7

Společnost Electronic Arts a studio Visceral Games nám těšně před Vánoci přinesou ochutnávku z hororové akce Dead Space 2.

Reklama

Ponořte se do temné atmosféry dalšího krvavého dobrodružství Isaaca Clarkea celých pět týdnů před oficiální premiérou hry. Studio Visceral Games společnosti Electronic Arts Inc. dnes ohlásilo vydání dema kritikami skvěle hodnocené akční hororové hry Dead Space 2.

Demo bude celosvětově k dispozici od 21. prosince a hráči v něm budou prozkoumávat Unitologický chrám a pomáhat Isaacovi odrazit nápor nekromorfů v nelítostné bitvě o metropoli Sprawl. Dead Space 2, vítěz prestižního ocenění „Nejlepší hra pro Xbox 360“ serveru GameSpot z letošního veletrhu E3, je prvním velkým titulem příštího roku s plánovaným datem vydání v lednu 2011.

Demo Dead Space 2 postaví hráče po bok inženýra Isaaca Clarkea při děsivém dobrodružném průchodu chrámem Unitologické církve, který se z původně „bezpečného“ místa brzy změní v nebezpečné a smrtící rejdiště nekromorfů útočících na Sprawl. Hráči rovněž získají přístup k množství nových prostředků, které může Isaac použít k boji, mj. novou pušku Javelin, vylepšenou mechaniku dobíjení stáze a dokonalejší telekinetické schopnosti. Isaac bude mít k dispozici i modernizovaný skafandr s raketovým pohonem, díky němuž se bude moci volně pohybovat v rozsahu 360° ve stavu beztíže.

„Vánoce jsou skvělým obdobím roku k užívání všech možných druhů zábavy a my se už nemůžeme dočkat, až pozveme příznivce hororových a akčních her k ochutnávce toho, co je zanedlouho čeká v Dead Space 2,“ uvedl Steve Papoutsis, výkonný producent série Dead Space. „Vydáním dema pět týdnů před uvedením hry na trh umožníme hráčům nejen znovu se identifikovat s postavou hlavního hrdiny Isaaca Clarkea, ale také jim dáme šanci vyzkoušet si na vlastní kůži různé scénáře, z nichž jim bude doslova padat čelist. Bude to prostě skvělé.“

Dead Space 2 posouvá v rámci svého žánru hranice ztvárnění akce, hororu a hrůzy na novou úroveň. Poté, co se Isaac Clarke záhadně probudí v obrovském městě obíhajícím okolo jednoho ze Saturnových měsíců, záhy zjistí, že se opět ocitá uprostřed nelítostné ofenzívy nekromorfů. Ze všech stran se ozývá kvílení a skřeky neživých monster a strašidelné ozvěny neznámých zvuků. Isaac se za této situace pouští do plánování útěku ze zamořeného Sprawlu. Dead Space 2 přinese skutečně masivní hrůzostrašný zážitek se silným psychologickým nábojem v hrůzu nahánějícím tichu temného vesmíru.

Demo Dead Space 2 bude možné stahovat od 21. prosince z Xbox LIVE celosvětově a z PlayStation Network v Severní Americe. Na evropském PSN se demo objeví o den později, 22. prosince.

Tisková zpráva bohužel nezmiňuje počítačovou verzi. Demoverze Dead Space 2 pro PC nevyjde, což nám potvrdil i komunitní koordinátor v EA Czech.

Plná verze Dead Space 2 bude v prodeji od 25. ledna 2011 ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama