Čím méně toho o Horizon: Zero Dawn víme, tím lépe
Horizon: Zero Dawn Novinka Čím méně toho o Horizon: Zero Dawn víme, tím lépe

Čím méně toho o Horizon: Zero Dawn víme, tím lépe

Michal Burian

Michal Burian

29

Příliš mnoho informací může hře uškodit. Nečekejte, že se dozvíte důležité detaily před vydáním této open-world akce s RPG prvky.

Reklama

Často čteme v komentářích na Zingu, že vydavatelské společnosti by měly brzdit a nezveřejňovat tolik informací, screenshotů a trailerů, potažmo gameplay záběrů, ze svých her. Některé firmy pochopily, že svým přístupem připravují hráče o zážitky ve hrách a mediální masáž se jim může přejíst. Rockstar se svými tituly (Grand Theft Auto, Max Payne) dokáže vyvolat v hráčích nadšení i jen malým počtem novinek. Na stejnou stranu barikády se postavilo nizozemské studio Guerrilla Games. Vývojáři se rozhodli, že nám ze své připravované open-world akce Horizon: Zero Dawn ukážou jen něco.

Senior producent Mark Norris v nedávném rozhovoru vysvětlil, že čím méně toho o Horizon: Zero Dawn vím, tím lépe. Právě ono tajemství dělá hru ještě zajímavější, lidé mohou spekulovat nad svými vlastními teoriemi. Norris si zkrátka myslí, že příliš mnoho informací hře škodí.

„Není většího fanouška Falloutu než jsem já. Vždycky jsem hodně mluvil o Vaultu-111, mám doma i mikinu. Jednoho dne ale vyšel trailer, který ukázal dopad nukleární bomby. A já jsem řekl: Ne, proč jste tohle udělali? Zčinili jste celou záhadu, která provázela Fallout,“ promluvil Norris o svém zklamání, které nechce, aby zažili fanoušci jejich nové hry, pro PlayM Deutsch.

Díky této politice si na důležité detaily budeme muset přijít sami ve hře. Tvůrci Killzone nebudou před vydáním mluvit o tom, kde se vzali robotičtí dinosauři, kdo jsou tzv. Old Ones nebo proč Aloy bojuje se stroji a jaké má vztahy. Tohle všechno a mnohem víc zůstane pod pomyslnou pokličkou, kterou otevřeme až když si Horizon: Zero Dawn zahrajeme.

Tohle je přístup, který se nám líbí. Za nás má Guerrilla Games se Sony velký palec nahoru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama