Článek 6021831
Titanfall Novinka Článek 6021831

Článek 6021831

Michal Burian

Michal Burian

2

Konkrétně z Ratchet & Clank: A Crack In Time. EA jim nabízeli technologii z Lord of the Rings Conquest a The Saboteur. Na stole byl i Unreal Engine.

Reklama

Nové číslo The Final Hours of Titanfall od novináře Geoffa Keighleyho odhalilo, že multiplayerová střílečka Titanfall pro PC, Xbox One a Xbox 360 zhruba rok využívala engine Ratchet & Clank.

Šlo o prototyp již vydané hry. Vše se seběhlo tak, že Ted Price, spoluzakladatel Insomniac Games, přišel v červenci 2010 za vedením studia Respawn Entertainment (kontaktoval především Vince Zampellu), aby mu nabídl, že mohou svou novou hru postavit na enginu Luna.

Price a Zampella byli přátelé, kteří byli v podobné situaci, oba pracovali na hrách, které vydávala společnost Electronic Arts (u Insomniac to byla co-op střílečka Fuse). Respawn se nakonec rozhodli využít technologii z Ratchet & Clank: A Crack In Time, v té době šlo o prototyp s názvem R1 (dnes Titanfall).

EA jim dokonce nabídla engine, který vytvořilo již uzavřené studio Pandemic (Lord of the Rings Conquest a The Saboteur). Na stole byla rovněž nabídka Unreal Enginu od Epic Games. Vývojáři se nakonec rozhodli pro Source Engine od Valve, měli obavy, že by z výše zmíněnými technologiemi nedosáhli 60fps.

The Final Hours of Titanfall se zabývá i dalšími zajímavými fakty z vývoje. Například, že Sony nechtěla Respawnu poskytnout informace o hardwaru v konzoli PlayStation 4, místo toho jim měla nabídnout, aby Titanfall vytvořili pro handheld PlayStation Vita. To se samozřejmě nikdy nestalo.

V únoru 2013, jen 13 měsíců před vydáním, byly dokonce změněny pravidla hry. Původně jste do multiplayerových bojů měli vstoupit jako titán, přičemž pilotem (vojákem) jste se stali až poté, co vám zničili titána. Respawn se ale rozhodli to udělat tak jak je to ve finální verzi - tedy, že jste pilotem, který si může přivolat titána. To podle všeho vedlo k názvu Titanfall.

Naše recenze Titanfall.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama