Co prozatím víme o Battlefield 3?
Speciály Battlefield 3 Článek Co prozatím víme o Battlefield 3?

Co prozatím víme o Battlefield 3?

Michal Burian

Michal Burian

33

Švédské studio EA DICE chystá na podzim letošního roku další díl z oblíbené válečné série Battlefield. První informace přineslo 215. číslo amerického papírového magazínu Game Informer. Pojďme si shrnout, co prozatím víme.

Reklama

Souvisí Battlefield 3 s Bad Company 2?

Obě dvě hry patří do série Battlefield, avšak Battlefield 3 nemá s Bad Company sérií nic společného. Jde o střílečku švédského studia EA DICE, která se váže k Battlefield 2 a 1942.

Jaký engine DICE použije pro Battlefield 3?

Pro Battlefield 3 tvůrčí celkem vyvinul novou verzi Frostbite enginu, jenž přinese moderní světelné efekty, stejně jako zničitelné prostředí jako bylo v Bad Company, s tím rozdílem, že v Battlefield 3 bude v mnohem větším měřítku.

Nabídne hra singleplayerovou část?

Ano, Battlefield 3 nabídne samostatnou část pro jednoho hráče, kterou budete moci hrát i v kooperaci. Na rozdíl od Bad Company 2 bude kampaň rozsáhlá a zavede nás do blízké budoucnosti roku 2014. V jedné misi budeme postupovat s četou amerických mariňáků íránským územím v Kurdistánu.

Kampaň začne v Sulaymaniyah, část Iráku, a postupně se rozprostírá do celého světa, kde zažijeme nejen vzestupy, ale také tvrdé a velmi bolestivé pády. Podívat bychom se měli mj. také do Paříže, Teheránu nebo New Yorku.

Jaké podrobnosti v současné době víme o multiplayeru?

Multiplayerová část bude postavena na odemykatelném obsahu, který je mnohem rozsáhlejší než v Bad Company 2. Na výběr budeme mít ze čtyř základních hratelných tříd, které si budeme moci různě přizpůsobovat, tak aby vyhovovali našemu stylu. Očekáváme, že některé mapy budou velmi rozsáhlé, protože budeme moci používat také různá vozidla, včetně pozemních, leteckých či námořních sil.

Vrátí se velitelský režim z Battlefield 2?

Pokud ano, tak bude podle slov vývojářů mnohem omezenější a v přístupnější formě.

Jak to bude s PC verzí? Bude mít stejné vlastnosti jako konzolové verze?

Ano i ne. PC verze je hlavní vývojovou platformou a umožní hráčům rozsáhlé boje, do nichž se bude moci na jedné mapě zapojit až 64 hráčů (konzolové verze budou podporovat pravděpodobně 24 hráčů). Dá se tedy očekávat, že počítačová verze Battlefield 3 bude hráčům s výkonným počítačem nabízet pokročilé grafické možnosti.

I přes všechnu snahu nebude schopno studio EA DICE poskytnout komunitě módovací nástroje zároveň s vydání hry. Za vše může Frostbite 2.0 engine, který je podle slov tvůrců nový a všechno je mnohem složitější, než kdy dříve.

Takže konzolové verze budou pouhým portem?

Hlavní vývojovou platformou je sice počítačová verze, avšak švédský tým nás ujišťuje, že konzolové verze nebudou pouhými porty.

"Zaměřili jsme se na PC verzi, až pak si budeme pohrávat a různě přizpůsobovat verze pro konzole," prozradil producent Patrick Bach.

Na jaké platformy Battlefield 3 vzniká a kdy vyjde?

Battlefield 3 je ve vývoji pro PC (nepodporuje Windows XP, více zde), PlayStation 3 a Xbox 360, vyjít by měl na podzim aktuálního kalendářního roku.

Více informací se o Battlefield 3 dozvíme v průběhu následujícího týdne, kdy se v San Francisku koná vývojářská konference.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama