Co prozatím víme o NFS: The Run?
Speciály Need for Speed Článek Co prozatím víme o NFS: The Run?

Co prozatím víme o NFS: The Run?

Michal Burian

Michal Burian

14

Závody o záchranu života napříč Amerikou se blíží. Pojďme si shrnout známé informace a dozvědět se něco nového.

Reklama

Co je Need for Speed: The Run?

Další díl populární závodní série Need for Speed, ve kterém se milovníci adrenalinové akce a zběsilé rychlosti ocitnou na opačné straně zákona.

Nabídne hra příběh?

Ano. V NFS: The Run se hráči vžijí do Jacka, muže, který se dostal do špatné společnosti, jež ohrožuje jeho život. Existuje pouze jediná cesta, jak se dostat z této lapálie - vyhrát ilegální závod napříč Amerikou ze San Franciska do New Yorku.

Kariéra by měla být dlouhá a obsahuje odemykatelné výzvy, jež vám přinesou nové automobily nebo doplňky. Na začátku příběhu si zvolíte vozidlo, s nímž začnete závod. V průběhu hry budete moci auto vyměnit, v některých částech si ovšem budete muset ponechat zvolené auto.

Zapomeňte na příběh. Jaká budou ve hře auta?

Stejně jako předchozí Need for Speed díly i The Run nabídne širokou škálu skutečných vozů. Prozatím víme o následujících:

Audi R8 Coupé 5.2 FSI Quattro

Ford Shelby GT500 Super Snake

Porsche 911 GT2

BMW E92 M3 GTS

McLaren MP4-12C

Jak je to s vystupováním z vozu?

Poprvé v historii Need for Speed série budou ve hře sekvence, v nichž se budou hráči pohybovat po svých. Mělo by jít o interaktivní filmovou podívanou. Tato animační část bude tvořit cca 10 procent z celkového hraní. Nebudeme se ovšem moci pohybovat volně po městě, vše bude v režii tvůrců, tedy interaktivní animace.

Do jakých měst se podíváme?

Need for Speed: The Run obsáhne skutečná města z USA, včetně: San Franciska, Chicaga, Las Vegas, Denveru a Detroitu. Podle dostupných informací by měla mít přes 300 km a je vytvořena tak, aby působila velmi rozsáhle.

Počasí a policie

Závodit nebudeme pouze v noci, ale také za denního světla. Překvapit může proměnlivé počasí, provoz na komunikaci a policejní jednotky (nechybí tajní agenti nebo vrtulníky se zbraněmi).

Co multiplayer?

V NFS: The Run se představí online i lokální multiplayer. Úspěch v multiplayeru odemkne nová auta a další výhody. Chybět nebude ani sociální služba nazvaná Autolog, která se představila již v dřívějších dílech. Opět se dočká inovace a bude sledovat vás i kamarády, včetně dosažených časů v jednotlivých závodech. Ty budete moci porovnávat ve hře, na webu nebo ve speciální mobilní aplikaci.

Jak reálná bude fyzika?

Na E3 v Los Angeles zástupci studia EA Black Box řekli, že pro Need for Speed: The Run zvolili zlatou střední cestu. Fyzika bude tedy někde mezi klasickými arkádovými závody a simulátorem. Hra by měla být snadná pro začátečníky, zatímco zkušení hráči budou mít větší kontrolu nad celou hrou.

Jak hra vypadá?

Hra se prozatím prezentuje ve velmi dobrém světle. EA Black Box využilo Frostbite 2 engine z Battlefieldu 3, který přináší spoustu krásných výbuchů a explozí.

Další fakta

- Kamery při jízdě; Hood, nárazník a 3. osoba

- Tvůrci se inspirovali filmy jako je Cannonballrun a samotným herním enginem (Frostbite 2).

- Hra je ve vývoji 3 roky, další týmy pracují na Wii a 3DS verzích.

- NFS: The Run nemá nic společného s příběhem Underground / MW.

- Od začátku kariéry se setkáme s 20 až 30 závodníky, občas i z minulých událostí.

- K dispozici bude také možnost flashbacků, stejně jako v DiRT 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama