Comgad: Pozor na šedý dovoz Zaklínače 2
Novinka Comgad: Pozor na šedý dovoz Zaklínače 2

Comgad: Pozor na šedý dovoz Zaklínače 2

Michal Burian

Michal Burian

10

Česká distributorská společnost Comgad varuje všechny hráče před šedým dovozem očekávaného akčního RPG titulu The Witcher 2.

Reklama

Více informací se dočtete v tiskové zprávě níže:

Hra Zaklínač 2: Vrahové králů se sice na pultech obchodů objeví až za půl roku, ale již nyní společnost Comgad dostává signály o snahách o zajištění šedého dovozu tohoto titulu z jiných trhů. Je to sice další důkaz faktu, že zmíněné drsné RPG ze světa vytvořeného spisovatelem Andrzejem Sapkowským bude jedním z největších hitů příštího roku, avšak je to důkaz poněkud nešťastný.

Na šedém dovozu totiž budou nejvíce biti koncoví zákazníci. Jedním z důvodů nebývalé popularity série Zaklínač na českém a slovenském trhuje totiž špičková lokalizace do českého jazyka od společnosti Comgad (dříve CD Projekt Czech). Comgad je zároveň již několik měsíců majitelem výhradní licence pro distribuci tohoto titulu na území České republiky a Slovenska. Veškeré hry pocházející ze šedého dovozu tak budou v jiných jazykových verzích, bez českého překladu.

"Tento neseriózní postup některých obchodníků nás velice mrzí, a to především kvůli hráčům samotným," říká výkonný ředitel společnosti Comgad Milan Czarnowski.

"Profesionální česká lokalizace hry Zaklínač 2: Vrahové králů je jedním z ústředních bodů naší připravované marketingové kampaně, jim však bude podstrčena jiná jazyková verze, bez možnosti reklamace u oficiálního distributora."

"Snažili jsme se vyjít hráčům maximálně vstříc, a proto máme smluvně zaručeno, že u české verze hry Zaklínač 2: Vrahové králů bude přítomna i anglická verze," dodává Milan Czarnowski.

"Obráceně to však neplatí. Česká verze se bude prodávat jen v České republice a na Slovensku, nikde jinde k sehnání nebude."

Hra Zaklínač 2: Vrahové králů vyjde na českém a slovenském trhu v profesionální české verzi 17. května 2011.

PS: Pokud si plánujete koupit hru, doporučujeme internetový obchod Xzone.cz, kde Zaklínače 2 pořídíte za 998 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama