Criterion Games nepracují na Burnout ani NFS
Burnout Novinka Criterion Games nepracují na Burnout ani NFS

Criterion Games nepracují na Burnout ani NFS

Michal Burian

Michal Burian

16

Podle šéfa studia bylo načase, aby se tvůrčí celek věnovat něčemu jinému než závodním hrám.

Reklama

Koncem minulého týdne se objevila spekulace, že Criterion Games pracují na rebootu oblíbených arkádových závodů Need for Speed: Underground. Zpráva vyvolala spoustu nadšených ohlasů a hráči se těšili na otevřené závodění s tuningem. Nakonec je ale vše jinak. Ještě v ten den Alex Ward, boss Criterion Games, na svém Twitteru zprávu označil za naprostý fake a nyní prohlásil, že se zaměří na něco úplně jiného.

"Po více než deseti letech vývoje závodních her je čas, abychom pracovali na něčem novém. Vše je na začátku," řekl Ward na Twitteru a poděkoval fanouškům za jejich podporu a dodal, že je hrdý na Burnout sérii.

Milovníci závodních her se ale nemusejí bát. Criterion Games se po nějaké době k racingovkám vrátí. Ward se totiž nechal slyšet, že pokud bude o nový Burnout zájem, tak ho vytvoří. Již na začátku roku se ptali fanoušků, co by chtěli v novém Burnout.

"Pokud čekáte nový Burnout nebo Underground, tak vás musím zklamat. Nevrátíme se ani k Black."

Prozatím není známo na čem v Criterion Games aktuálně pracují. Studio v minulosti pracovalo například i na first-person střílečce Black, takže by mohli oživit vzpomínky a nabídnout nám nějakou zajímavou akci. Criterion Games by i přesto mělo být zodpovědné za NFS sérii. Bude tedy pravděpodobně dohlížet na vývoj nových dílů.

Na konci loňské roku bylo švédské studio EA Gothenburg přejmenováno na Ghost Games a zároveň jsme se dozvěděli, že budou vytvářet AAA hry na Frostbite enginu ve spolupráci s EA DICE a Criterion Games. Podle pracovních nabídek hledali nové členy pro audio, gameplay, apod, přičemž je lákali právě na Need for Speed sérii.

"Chtěli byste být součástí EA? Chtěli byste pracovat na Need for Speed sérii? Nyní máte příležitost stát se součástí EA Gothenburg a splnit si tyto dvě přání! Hledáme spoustu nových lidí," dočetli jsme se v říjnu 2012 na oficiálních stránkách EA Gothenburg.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama