Criterion ruší své adrenalinové závody, bude podporovat vývoj Star Wars
Star Wars: Battlefront Novinka Criterion ruší své adrenalinové závody, bude podporovat vývoj Star Wars

Criterion ruší své adrenalinové závody, bude podporovat vývoj Star Wars

Martin Cvrček

Martin Cvrček

15

Studio ukončilo vývoj závodní hry zaměřené na extrémní sporty, místo toho se zaměří na podporu nových Star Wars titulů. Navíc experimentuje se zcela novou značkou.

Reklama

Příznivcům závodních her možná neušla skutečnost, že Criterion Games, tvůrčí celek zodpovědný na sérii Burnout a několik novějších dílů Need for Speed, chystal ambiciózní hru zaměřenou na extrémní sporty a adrenalinové závody se čtyřkolkami, loděmi, skútry a vrtulníky. Chybět neměla ani možnost proletět se s padákem a na vše bylo pohlíženo z pohledu první osoby.

Minulý čas je bohužel použitý záměrně, protože projekt, který ani nemá veřejně známé jméno, byl zrušen. Serveru GameSpot to prozradil zástupce EA a dodal, že Criterion se místo toho zaměřuje na podporu Star Wars her, které kutí různé týmy spadající pod EA.

Už víme, že Criterion spolupracuje s DICE na projektu Star Wars: Battlefront: X-Wing VR Mission, o němž jsme vás informovali nedávno. X-Wing VR Mission vyjde letos na podzim exkluzivně pro PlayStation VR a bude k dispozici zdarma všem majitelům Star Wars: Battlefrontu ve verzi pro PS4.

Criterion navíc pracoval na speederových motorkách v samotném Battlefrontu. Na ně můžete narazit na větších mapách lesnatého měsíce Endor a v jedné singleplayerové/kooperativní misi. Dá se očekávat, že tým podá pomocnou ruku DICE a Motive Studios i během vývoje dalšího Battlefrontu, jenž má vyjít koncem příštího roku.

Mluvčí EA zároveň prohlásil, že Criterion stále zpracovává nové nápady a experimentuje se zcela novou značkou. Vypadá to tedy, že z kdysi populárního studia nebude jen holka pro všechno, ale že se časem přeci jen zmůže na další vlastní projekt a ne jen na podporu kolegů z ostatních studií.

Nezapomínejme, že Criterion už dávno není co dřív, zvlášť s ohledem na to, že z něj odešla řada klíčových vývojářů a zakladatelů. Ti následně založili malé studio Three Fields Entertainment, které nedávno dokončilo rozporuplně přijímanou šílenost Dangerous Golf. V redakci se stále snažíme získat kód, abychom mohli tuhle hru i se zpožděním sami zhodnotit. A teď mě omluvte, jdu utěšovat našeho šéfredaktora, který se očividně na novou závodní hru od Criterionu dost těšil.

Jestli si chcete udělat představu o tom, jak mohl projekt vypadat, odkážu vás na artwork a video z E3 2014.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama